RSS Flöde

Mödomshinnan som försvann /erviluca

Postat den

Unbelivable, och väldigt konstigt!

Att det en gång fanns en ”hinna” i ”mitt” (kvinnors) underliv, som plötsligt aldrig fanns!

Jag känner mej lite ”lurad”. Som om jag gått omkring ett  helt liv och trott på något, och så PLÖTSLIGT – ”som en blixt från klar himmel” – får jag vid 50++ ålder (!) veta att Det är inte SÅDÄR; Det är SÅHÄR!

Som att få veta att man hade ett syskon till, fast ingen sagt något. Nästan. Eller som att få veta att man haft en lunga hela livet, fast man fått veta att man har två (för hur kan man VETA hur många man har, om man inte röntgats?). Ännu värre är det ju OM man röntgats och läkarna sagt: ”Ja, du har två lungor”, fast man bara hade en!

SÅ känns det lite grann.

Jag brukade säga att min mödomshinna försvann när jag ramlade på en cykel när jag var 8 år. Jag fick in hela spetsen på sadeln i…..Ja: ”AJ AJ AJ!” Det gjorde SKITONT! Och, ja det blödde! Och, ja det gick sönder! Fi faan!

Jag brukade säga att jag förlorade min ”oskuld” till en cykel. Röd. Monark. Mini.

Men så var det alltså inte. Typ.

Backa bandet.

Mödomshinnan fanns inte!

Finns inte.

Satt jag inte där i skolan och fick veta att den fanns?? Jo, så var det. Vi HADE sexualundervisning i skolan, i typ åk 8, och vi fick trä kondomer på träkukar. Det var på det glada 70-talet, nämligen, då sexualiteten var ”fri” och man knappt kunde eller ”fick” säga ”nej”, för alla ville ha sex. Punkt! Sa man ”nej tack”, så var man ”pryd” och ”töntig”. ”Alla” skulle och kunde äta p-piller. Sen var det bara att köra (inte bil, allså – utan att ha sex!).

Men först skulle mödomshinnan spräckas. Liksom. Och det gjorde ont, för dom flesta. Och så blödde man. DET fick vi höra.

Och man kunde inte använda tampong vid mens förrän man haft sex. För det var liksom ”stängt” där. Så det var inte ens någon idé att försöka stoppa in något innan mödomshinnan var borta.

Och så fanns den inte.

Jag undrar:

NÄR slutade mödomshinnan finnas?

 Och VARFÖR gick man inte ut med det som STORA NYHETER i alla tidningar, för alla oss som fått höra i hela livet att den finns???

Varför har man inte berättat det för ALLA – även oss ”gamlingar”? Och VET alla unga det numera? Visste dom det innan ”igår”?

Typ.

Jag bara undrar.

En sak till: När mina söner fick sin FANTASTISKA sexualundervisning i högstadiet, för det fick dom verkligen – ett tjockt kompendium med ALLT ALLT om sex! Där stod INGET om mödomshinnan, tror jag. Men det stod inte heller att den funnits och inte längre finns s a s….

Och jag UNDRAR om jag själv berättat för mina söner om mödomshinnan, som inte finns? Har jag det? Minns inte. Men eftersom jag varit så öppen med allt sexuellt med dom, så är risken stor att jag lurat i dom att mödomshinnan finns. Faan, om jag lurat dom! Måste fråga dom.

Sen undrar jag:

Vad är det mer vi har som vi inte har, som Samhället/Läkarna/Dom-som-bestämmer lurat i oss??

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

 1. Jag tror att det är ett förfelat syfte som får dem att ha ändrat åsikt om det. Syftet att förhindra ”återställande av mödomshinna” hos unga kvinnor från samhällen där det är en ”synd” att inte vara oskuld när man gifter sig.
  Istället för att ta bort myten om att man kan avgöra om man är oskuld eller inte genom att se hur en kvinnas slida är funtad, så tar de bort en del av kvinnans kropp. Det gör mig arg.

  P.g.a mina egna erfarenheter, och vetskapen om andra kvinnors likaså, så kommer jag aldrig gå med på att det inte existerar något där som är en ”mödomshinna”, även om jag hellre tycker de kan kalla det en slidkrans för att få den mer korrekta beskrivningen.

  Trots allt så brukar forskningar förändras hit och dit väldigt ofta….

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: