RSS Flöde

Ingen skapar kaos i köket…/erviluca

Postat den

Jag kan skapa kaos i köket själv, men när Andra gör det, blir det liksom värre, på något vis. Mitt eget kaos känner jag igen och vet varifrån det kom, men Andras kaos är så….kaotiskt.

Det konstiga är att Ingen skapar kaoset hos oss. 

Ibland gör jag riktigt fint i köket. Sådär fint som Alla Andra har det varje dag (av vad jag förstår), då diskbänken går att spegla sej i och alla saker är undanplockade och står på Sina Platser. Så har jag det bara Ibland. Typ en gång i veckan. Och det är jätteskönt att ha det så, men jag störs heller inte av odiskad disk framme och diskad disk i diskstället samt lite grejer här och där…..

Nåja.

På fredagar (eller lördagar) brukar jag göra riktigt Fint i köket. Och då är det inge´kul att komma upp på morgonen dagen därpå, och så är det Kaos! Kaos skapat av Någon. För det Måste ju bara vara Någon som skapar Kaos i köket på natten!?

VEM kan det vara? Liksom.

Jag VET egentligen vem det är, men jag kan väl låtsas inte veta.

Och fråga.

slisk2.jpg

-”Mellan, var det du som råkade hälla ut halva Oboypaketet på skärbrädan och spilla mjölk över spisen och som också glömde att stänga brödpåsen och lämnade kvar smöret framme med en kladdig smörkniv liggande på vattenkokaren?”

-”Eeeeh, va?! Näe! Det är ju Minsting fattaruväl?!?”

slisk2.jpg

-”Minsting, var det du som råkade hälla ut halva Oboypaketet på skärbrädan och spilla mjölk över spisen och som också glömde att stänga brödpåsen och lämnade kvar smöret framme med en kladdig smörkniv liggande på vattenkokaren?”

-”Näe, jag plockade undan efter mej. Jag torkade till och med av!” Minsting verkar förorättad. HUUUUUUR kan jag tro att han skulle lämna allt på det sättet?!? Liksom.

Jo, för att han ÄR sån. Glömmer allt. Tappar saker omkring sej. Ramlar ur sina kläder där han står och går. Strör vadsomhelst omkring sej. Han är en sån som man kan följa efter på spåren vad han lämnar efter sej. Helt omedvetet. Man SER var han varit UTAN att vara Sherlock Holmes. Och då är jag ändå lite av en deckare, precis som man ofta blir som mamma; Man lär sej se spåren efter sina barn. Och andra.

Då är det Ingen som stökat till i köket. Igen! Ingen smyger runt på natten i vår lägenhet, lägger kläderna, som Minsting vikt ihop och lagt snyggt över ryggen på sin stol, på golvet och som häller Oboy-pulver på skärbrädan, smörar ner smörkniven på handtaget och lägger den på vattenkokaren, slänger Minstings ytterjacka på golvet i hallen, tar/tjuvar en massa strumpor – EN av varje par – och som gömmer en massa saker som varken Minsting eller Mellan senare hittar….

Jävla Ingen!

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Den där ”Ingen” hinner tydligen med att smyga runt både här och där…..

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: