RSS Flöde

Är du feminist eller inte? /erviluca

Postat den

New-Feminism

Det finns Ytterligheter av allt. Allt! Och allt finns. Vilka knasigheter man än kan tänka, FINNS det såna som GÖR sånt. Vad det än är.

Så vad man än tänker och hur man än gör, så finns det alltid YTTERLIGHETER av detta, oavsett vad det är.

Så också med FEMINISMEN.

Original photo: http://poasterchild.deviantart.com/art/Feminism-Not-406854334

Jag anser att Feminism och Jämlikhet är samma sak. Om man inte är FÖR feminism är man emot jämlikhet, för att vara feminist innebär att tro på JÄMLIKHET. Punkt.

Det är lite som att säga att man inte är rasist, men man är för rasåtskillnad och mena att det är olika saker. Det är det ju inte!

Självklart är du feminist!

Jag tror att många förhållanden tar slut för att jämlikheten i förhållandet inte fungerar. Självklart fungerar jämlikheten så länge det inte finns barn i förhållandet, för då är det ju plättlätt, men sen – när första barnet kommer, och andra….DÅ är det inte plättlätt längre.

Oral Systemic Link

 

 

För plötsligt är det bara tjejen som blir gravid, tjejen som föder, tjejen som ammar, tjejen som har hormonerna som far omkring, tjejen som är hemma….Hur lätt är det då att förbli jämlik?

 

 

 

 

Och varför får killar i snitt fortfarande mer lön än tjejer? Och varför lyser kvinnor med sin frånvaro inom politiken? Är vi tjejer mindre politiska eller vad är det? I större politiska sammanhang här i Världen är det nästan smärtsamt vad vi kvinnor är dåligt representerade. Överallt män, bara män.

Och det är fortfarande bara en liten PLÄTT av jorden där kvinnor är någorlunda jämlika, och det är i Norden. I stora delar av världen behandlas kvinnor som boskap – om inte värre, för boskap får åtminstone gå omkring utomhus utan tält på sej, och inte skär man sönder deras könsorgan heller…

Så: Är du feminist eller inte?!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Jag är feminist för att det inte är jämställt. Tom i lilla Sverige är det patriarkala strukturer som råder. Så länge det inte ÄR jämställt måste jag vara feminist!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: