RSS Flöde

Egoistiskt med godhet /erviluca

Postat den

Victors födelsedagsmiddag 13-09-08 030

Igår var hela gänget hemma hos oss; Äldste Sonen, Storing, Mellan och Minsting. Me like! Det är sååå kul att diskutera allt från himmel till jord med dom. Och vi har precis samma humor också. Så det blir både roligt och djupt och galet och tokigt. Vi är en härlig samling. Tycker jag.

Florence Nightingale

Vi pratade om att Ge, om att Vara God och varför man är det. Vi kunde konstatera att man  mår bra av att ge – av att vara God. Alltså är man egoistisk om man är väldigt god. Florence Nightengale måste alltså ha varit en superegoist, som bara gav och hjälpte och gav utan egen vinning. Vinningen var att Må Bra inuti.

Att hjälpa någon så att den kan växa, må bättre, köpa mat, bli frisk, sluta fred eller vad det nu kan vara, gör att den som hjälper mår riktigt bra. Man får faktiskt en Kick av att hjälpa. Nästan som en drogberusning faktiskt.

Alltså är det egoistiskt med godhet.

Var mer egoistiska!

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Det är väl inte så djäkla lätt?

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: