RSS Flöde

Att Drabbas av Livet /erviluca

Postat den

 

Det finns dom som Drabbas av Livet. Såna som Hamnar i Svårigheter – kanske inte bara en gång, utan flera gånger – och som kämpar för att klara av Tillvaron, Trots Svårigheterna.

Det finns också många många som är helt ignoranta, som inte har en aaaning om vad ”folk” kan drabbas av, eller vad många lever med och i. Det finns dom som ”blundar” när jag berättar, eller som viftar bort det. En del gör det för att dom inte orkar höra om Verkligheten – andra gör det för att dom tror att jag hittar på eller försöker vara märkvärdig. Och ytterligare vissa tror att jag ljuger, för livet kan inte vara sådant.

Och ytterligare andra utbrister: ”Det skulle jag ALDRIG klara av!” som om dom som drabbas är skapta på Ett Annat Sätt. Det är dom inte. Dom är skapta som oss alla andra. Grejen är att Antingen klarar dom av det, på något sätt, eller så tar dom livet av sej. Det är väl ungefär dom två alternativen som finns. Att ”klara av det” och hålla sej frisk är kanske det som gör att man undrar hur dom är skapta, som klarar det, men kanske har dom en inre styrka eller så är dom ”maskrosmänniskor”. Eller så blir dom själva sjuka – fysiskt eller psykiskt.

Ofta gör det ju ont att bara Tänka Tanken att något skulle drabba ens barn !

Men Dom är som Vi. Och dom mår lika dåligt som vi tänker oss att vi skulle göra i samma situation. En del klarar av det  – andra går under.

Dom som drabbas är som vi.

Så är det.

Men dom kanske får en Annan Syn på Livet.

Det var bara det jag ville skriva.

Och läs det här, för att förstå EN människa som drabbats, och som lever bland oss, och som kanske är just Din Granne:

http://familjeterapeuten.se/2014/02/22/att-drabbas-av-livet/

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Har mött dessa människor. De kämpar bortom allt…

  Blir ibland bara så trött på ”positivt tänkande”. Slutscenen i ”Life of Brian”(en film jag älskar) där alla korsfästa sjunger ”always see the bright side of life” är talande. Hur illa det än är ska du vara positiv och göra ditt bästa.
  Försäkringskassa och AF jagar folk i de mest bisarra situationer. Socialtjänsten är mer kontroll än tjänst.

  Har ju egen upplevelse av att bli utstött. Sjuk och arbetslös. Inte var det samhället som hjälpte mig. Det var en kyrkoherde, mitt i sin egen sorg efter hustrun som just dött, som skrev mail varje natt en lång och hemsk sommar och sen gav mig en ny chans. På den vägen är det.

  Gilla

  Svara
  • Ja, jag älskar också den scenen – så ”makaber” på något sätt.
   Det viktiga för människor är ofta inte att få en massa saker osv, utan det viktiga är att någon/några Lyssnar och Förstår, på djupet, och visar respekt för hur dessa människor känner och har det.
   Ja, där ser man, utifrån din lilla berättelse här, att en person kan hjälpa, genom att vara respektfull och lyssna/finnas.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: