RSS Flöde

”Han ser oss genom mobilkameralinsen!!” /erviluca

Postat den

Classmates, friends with two  disabled children - csp15622622

När jag är på väg till matsalen idag blir jag överfallen av ett gäng småflickor, som hysteriskt pratar i munnen på varandra. Jag kan urskilja ord som: ”Du måste rädda oss! Han ser oss! Han ser allt vi gör!! Han vet allt om oss nu! Han har mördat en tjej, eller var det en mamma, eller en pappa!?!”. En flicka ser helt skräckslagen ut, har tårar i ögonen och säger: ”Jag svimmar!”.

Jag försöker få alla att vara tysta och lugna ner sej, och snabbt förstå om jag måste agera direkt, eller om det kan vänta 20 minuter,  varefter jag säger att jag ska bara äta lunch först, och därefter kan dom komma till mitt rum, så ska jag lyssna på alla i tur och ordning, och om det är farligt eller något allvarligt som hänt, så kanske vi behöver polisanmäla.

Jag äter min lunch i godan ro, och går därefter upp till rummet, och efter en stund rasar alla flickorna in och börjar prata; allihop på en gång! Jag försöker hitta någon slags röd tråd, men det går inte. Då ber jag dom prata en i taget, och så ska jag skriva ner vad dom säger.

Det är svårt, för det bli väldigt osammanhängande och historien låter så otroligt otrolig att jag börjar undra varifrån dom fått allt. Så jag frågar. ”Aftonbladet!” säger dom.

Eiffel Tower, Paris

Jag börjar leta på Aftonbladet efter information om en pedofil, som bor i Frankrike (”NEJ! I Paris!” ropar en flicka upprört), och som tagit sej in i ett spel och genom spelet ska han kunna ”se” genom flickornas kameralins på mobilen.

Vidvinkel- & makro-lins, magnet

Allt låter så osannolikt, så jag ber alla lugna ner sej och så är jag väldigt fyrkantigt Vuxen en stund: OM han kunde titta genom er kameralins -varför skulle han vilja det? Alla svarar i munnen på varandra. En flicka börjar gråta och säger att hon tror att han kommer att komma till hennes familj och döda henne, hennes mamma och pappa. ”Nej!” ropar en flicka hjälpsamt: ”Han kommer nog att våldta er!”.

Då använder jag mej av mina brösttoner:

”Näe, nu får ni lugna ner er och så lyssnar ni på mej: Det här är ett rykte som vuxit sej alldeles galet stort. Jag kan LOVA er att ingen pedofil från Paris tittar på er genom era mobilkameralinser, att ingen pedofil från Paris kommer att komma hem till någon utav er och döda eller våldta er”.

”Lovar du??!” säger en flicka.

”Jag lovar”, säger jag.

Alla flickor försvinner någorlunda nöjda ut genom dörren.

Men så knackar det: ”knack knack knack!”

En av flickorna säger:

”Tack för hjälpen!”

Visserligen behöver man varna sina barn för otäcka saker på nätet, men någon måtta får det väl vara!

😛

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: