RSS Flöde

Hur orkar dom – kvinnorna i Indien? /erviluca

Postat den

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18224106.ab

Men! Vad är det med MÄNnen i Indien?!

Jag trodde, med min naiva tro, att vi alla föds goda, och att vi är MÄNniskor först och främst…men tydligen inte i Indien, för vad får MÄNniskor att beté sej som MONSTER – att vara sån ONDA? Att 15 MÄNniskor kan ge sej på EN enda liten människa, som råkar vara kvinna, och använda henne som en SAK – utnyttja – man efter man på en lång rad….

Det är så obegripligt!

Det är så fasansfullt!

Själv skulle jag inte velat ha överleva ett sådant övergrepp. Jag hade önskat att jag hade dött, efter att ”bara” en, eller två, såna där Onda Djävlar hade förbrukat mej….

Näe, jag finner inte ord!

Hur orkar dom – kvinnorna/människorna – i Indien?

😦

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Det gör de nog inte heller. Men ett självmord hos en kvinna i de ”isolerade” sociala skikten, rapporteras knappast. De sekulariserade ”moderna” indierna lever i ett samhälle mera likt vårt. Här försökte ”byäldsten” förmodligen sko sig på att flickan brutit normerna som existerade. Han hade knappast uppsökt grannbyns byäldste och krävt ersättning för killens ”tilltag”.
    Jag har en indisk chattkompis, pensionerad lärare i en ”medelstor” stad (massor med invånare!). Hans värderingar kan jämföras med våra. Dock vägrar jag att diskutera kamasutra med vederbörande!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: