RSS Flöde

Jag är faktiskt inte ”gammal”, eller…? /erviluca

Postat den

 

Hur ska ”man” må i ”den här åldern”, egentligen?

Det är ju som om det finns TRE åldrar:

1. Barn / ung

2. Vuxen

3. Gammal

Var är jag? Var är man när man ”börjat-ljuga-om-sin-ålder-och/eller-säga-”50+”?”

I kroppen just nu känns det som om jag är 80+. Den känns tung, otymplig, skör, värker och är långsam och trög.

I huvudet är det kaos, för det mesta. Eller så känner jag mej ”som-ett-barn” och ”förstår-mej-inte-på-vuxna” eller ”tycker-vuxna-är-tråkiga”.

Jag har väldigt sällan ”Vuxen-dagar” i huvudet på något sätt.

De där dagarna då man ”förfasar sig över baaaarnen av idaaaaag” och ”det var bättre förr” och ”tänk att dom aldrig kan…..” och ”när jaaaaag var liten var jag mycket artigare/klokare/bättre/duktigare/lydigare….”.

Såna dagar har jag väldigt sällan.

Men jag har dom.

Däremot har jag många dagar där jag är mer som en ”tjurig tonåring” eller t o m ett barn – när jag KÄNNER: ”Varför ska jaaaaaag städa/diska/tvätta/handla/gå ut med hundarna/handla julklappar?!? – Varför kan inte ”Han/Dom Andra”?!?”. Och så låter jag allt ligga och ”hoppas-att-Någon-Annan-gör-det”….

Och så hoppas jag tills det blir kaos, och då gör jag allt på en gång. Själv. För det finns ingen ”Någon-Annan”! Förutom sönerna, och om DOM ska göra ”allt” måste jag först ta en KAMP vilket jag inte orkar. Fast ibland säger jag: ”Näe, nu få DU diska!” och då gör dom det. Antagligen för att jag säger så så pass sällan, och dom ser ju själva hur det blir annars….

Ja, ja, jaaaa, jag borde ha/göra ett schema och vi borde deeela ansvaret och jag borde lära dom och kräva av dom och allt det där…ja, ja, ja….Jag SKAAAAAA!

För att återgå till ”gammal”:

Jag börjar (?) göra saker som jag känner igen från min egen mamma (eller från andra ”gamla vuxna”). Ett exempel är när jag köpte Daimtårta sist en son fyllde år, för jag tyckte den såg god ut och ville smaka den sorten.

Sönerna sa: ”Du tycker mycket om Daimtårta, va!?”

Jag svarade: ”Jag vet inte. Har aldrig smakat den.”

”Meh, mamma! Du har köpt Daimtårta till dom sista 4-5 födelsedagarna!!”

”Eeeeeh, va?! Har jag?!?” *JÄTTEFÖRVÅNAD*

Jag tänkte att dom hade FEL, men så tänkte jag ett varv till: Kan det vara så att FYRA söner har FEL och EN mamma har rätt? Vad är oddsen för det? Typ NOLL. Tror jag.

Såna grejer.

Jag glömmer, blir förvirrad, glömmer igen och gör samma sak två och tre gånger. Ibland fyra:

Tänker: Javisstja, jag skulle ha SOCKER också! när jag är och handlar. Åsså tänker jag så FEM gånger i rad! Typ. Beviset: FEM sockerpåsar i skåpet.

Fifan!

Jag vill inte ha Alzeimer eller bli senil!!

Men man har ju inget val.

Det är bara att gilla läget.

Plötsligt har det gått upp för mej att man BLIR gammal.

Om man inte dör på vägen.

Riktigt gammal.

Kanske.

*ryser*

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Torrjäst och vaniljsocker är mina favoriter. Finns minst 3-4 st i skåpet. Men Alzheimers? Korkat! Det är ju klart att hårddisken blir mer och mer full!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: