RSS Flöde

Höga (?) klackar /erviluca

Postat den

Igår trippade jag iväg till Personalfesten i mina ”finskor”. Mina finskor har 3 cm hög klack, men på mina små söta fötter, som alltid haft det rätt bra här i livet, och mest gått i platta skor, stövlar och gympaskor, känns det som 13 cm! Tripp tripp tripp tripp. Jag tycker verkligen INTE om att trippa, tänkte jag när jag trippade fram.  Och mina fötter sa ”AJ, JAG VILL GÅ HEEEEEM! Vi gör ont!”.

Man kan ju inte gå ordentligt när man har ”finskor”! Jag vill gå ORDENTLIGT. Och jag vill kunna SPRINGA iväg om det kommer ”En-dum-en”. Det kan man inte när man har finskor. Det känns lite ”osäkert”, liksom.

Ju närmare Personalfesten jag kom desto mer kände jag att jag helst skulle vilja gå i mjuka, sköna, myskläder jämt, med ruffsigt hår och platta skor. Jag är nog i grund och botten en riktig Lantis-tjej.

Finkläder blir liksom ”yta-yta-yta”, utan innehåll. Fast det är innehåll. Ibland.

Jag förstår inte hur man kan gå i höga klackar, och kommer aldrig att förstå! HUUUUR står man ut?? Det gör ju så ONT! Jag Veeeet att det är en ”träningssak”, men VARFÖR tränar man, och tvingar sina fötter till detta?

Jag tror att man en vacker dag i FRAMTIDEN kommer att SKRATTA åt detta underliga påfund, som höga klackar är……. precis som vi skrattar och förfasar oss åt hur kinesiska kvinnor förr ”vek ihop” sina fötter och gjorde dom vanskapta, och trippade runt på smärtande stumpar.

Det var bara det jag ville säga.

Hur personalfesten var?

Jorå, helt ok. Men jag trivs bäst hemma ändå.

Känner mej lite som Ferdinand: ”Jag trivs bättre hääääääär…..”.

Med mina älsklingar.

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Jag är ganska lång. Min mor tutade i mig att jag inte kunde ha klackar p g a det. Så det var lågskor i alla väder. Jag var nästan femti när jag köpte ett par högklackade sandaler till en fest. Men det var svårt att gå i sådana… så återigen så har jag klacklösa eller bara liten klack på skorna.

  Trivs också bäst i ”systerskor”… fotriktiga rejäla skor. Skor som inte klämmer och inte skaver. Jag har så smal fot att jag lätt får skoskav. Dubbla strumpor har jag lärt mig använda för att minska friktionen.

  Gamla väl ingångna skor är skönast.

  Gilla

  Svara
  • När jag växte upp, på 70-talet, var det ju ANTINGEN platåskor eller platta skor, och UNISEX. Det var inte inne med att vara ”flickig” eller ”kvinnlig” – alla var SAMMA. Jag tyckte själv dessutom att jag var lång (167 cm…) så jag hade ALDRIG klackar på mina skor. Jag får också skavsår lätt, men trodde att ALLA får det och att det inte handlar om formen på foten, men det kanske det gör…. ?

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: