RSS Flöde

Inte min grej…/erviluca

Postat den

Minsting pluggar matte hemma.

Usch!

Näe, det är ju jättebra, att han pluggar, men om han behöver hjälp….HILFE!

”Mamma! Kom! Jag fattar inte!”

*ryser*

”Eeeeh, har du läst igenom Förklaringen högst upp?”

”Näe….”

”Gör det!”

*håller tummarna för att HAN ska förstå själv*

”Näe, jag fattar inte ändå!”

Jag *läser igenom* förklaringen.

Eeeeeh, hm….”Minus subraktion blir positiv negation om subtraktionen har en negation i kullerbyttans kulinariska fokus”.

TYP!

Fattar inget!

Nollställer hjärnan och tänker Positiva Tankar (Jag KAN! Jag KAN! Jag KAN!), och läser igenom förklaringen igen:

”Minustecken ger positivt svar om subtraktionen innehåller negativa funktioner i neutronernas funktioners metalliska subjektiva funktioner”.

TYP.

Näe, jag förstår INTE!

Jag är SUPERDUKTIG på att ”känna in” människor, prata om och förstå relationer, förstå psykologiska skeenden etc. Men JAG tror att dessa KUNSKAPER har liksom övertagit den delen av hjärnan som egentligen skulle innehålla matematik och sånt….

Faktiskt!

För det blir bara TILT!

Jag. Förstår. Inte.

Kanske jag kunde hjälpa barnen med matten när dom gick i ettan, tvåan och möjligen trean (på gränsen…), men SEN: HerreGud!

Jag har ingen aaaaning hur jag klarade mej genom gymnasiet, med den här hjärnan, i matematik, men jag minns ju också hur den där sura Sherlock Holmes-läraren (ja, han hade S.H-kläder! På riktigt!) med gnällig röst, suckade mycket över mej….och tyckte nog att jag var rätt ”dum i huvet”. Men men, då hade iallafall Alla Andra Kunskaper liksom inte ”ätit upp” den matematiska delen.

Sen kanske jag har en liten psykologisk hang up kring siffror och matematik. Kanske dags för lite KBT!?

Eller så har jag dyskalkyli, helt enkelt, eftersom jag har svårt för siffror över huvud taget: ”Var det klockan 16.00 eller klockan sex??? Var det den 7/8 eller den 8/7?? Var det 35 kr eller 53 kr eller möjligen 103 kr??” Så håller jag på hela tiden. Tröttsamt.

Och idag skulle jag alltså hjälpa Minsting med matten. Ha ha ha!

Det gick inte.

”Du får läsa igenom texten flera gånger och verkligen försöka förstå vad det står och vad dom menar, själv, för jag förstår inte! Eller så får du fråga i skolan i morgon.”

Undrar hur alla invandrarföräldrar gör när dom ska hjälpa sina barn med svenskan…..och förresten är ju ALLT på svenska (även matteuppgifterna står ju på svenska!).

Pust, liksom.

Det är inte lätt att vara förälder.

Det borde man ha tänkt på INNAN man blev det….

Typ.

😉

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Storebror Lucas

  Förklara för honom att han ska tänka enligt sifferskalan. Alla negativa tal (d.v.s tal med ett minustecken framför) är mindre än tal utan. Alltså när det står t.ex. 5-(-5) = 10 så kan han/du tänka som min mattelärare sa: ”tänk att de två minustecknen går samman och bildar en ‘plustecken'”. Det är jätte-enkelt när man väl förstår. Jag kan ta ett annat tal som exempel också: 7-(-3) = 10. Sedan underlättar sifferskalan som sagt (den ser ut typ såhär): och så går den vidare i all evighet åt båda hållen.

  Gilla

  Svara
 2. Vi fick köpa en bok på ett föräldramöte så att vi kunde hjälpa våra barn med matten. Och då har både den Fårordiga och lilla jag hyfsat gedigna utbildningar i bagaget……

  Gilla

  Svara
  • Jag ”hatar” matte, och vill inte sitta och plugga det för att hjälpa sonen! Men TANKEN är god… Jag tycker dock att barnen ska lära sig i skolan. Jag är ingen pedagog! 😦

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: