RSS Flöde

Bajshistorier från ”förr” /erviluca

Postat den

 

 

Man utsätts för många svåra och knepiga situationer som förälder till små barn. Det sker saker som man inte ens i sin vildaste fantasi hade kunnat räkna ut skulle kunna hända. Speciellt om man har nyfikna och påhittiga barn, som inte har lärt sig hur saker fungerar än och inte beter sig som ”vanligt folk”.

 

Som när man plötsligt ser bajs ligga på gungan, gungades fram och tillbaka och en lycklig liten kille kommer knatande och säger: ”Mitt bajs gungar!” med bajs-klet utefter hela benen. Det är inte så lätt att pricka en gunga när man bajsar, så någonstans kan jag förstå hans stolthet, men vad ska jag säga?

 …………………………………………………………………….

Eller en annan bajshändelse som börjar med att jag hör lyckliga röster i barnens rum, och hör hur de sjunger: ”Måla, måla, måla!”…….

……. och mamma-hjärtat värker till av stolthet när jag hör hur mina små pojkar lyckligt samarbetar kring något ”måleri-projekt”.

 

 Jag bestämmer mig för att inte störa och låter dem måla vidare.

 ”Mamma! Kom! Titta!” ropar 2-åringen lyckligt.

 

 Två små och glada bröder står framför sitt ”måleri-projekt” och sväller av stolthet: De har lyckats färglägga nedre delen av garderobsdörren i deras rum brun…..

…. med brunt BAJS!

 

 

 

Det stinker i hela rummet. På golvet ligger en öppen blöja med de rester som finns kvar av ”färgen”,  och barnens händer, och övriga kroppar,  är fullsmetade av bajs och det är svårt att inte SKRIKA RAKT UT!

Två små bröder förstår inte alls mammas ilska.

”????????????”

De hade ju målat så fint!

🙂

…………………………………………………………………………..

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: