RSS Flöde

Lördag morgon anno 2012 /erviluca

Vaknar tidigt, dvs vid 6-tiden. Fiona var dålig i magen igår och bajsade äcklig diarre´och kräktes flera gånger. Men IDAG är hon pigg som en….SuperPiggelin och studsar runt och vill LEKA! Klockan SEX!

Det är ju helt okey, för vissa, som jag, som faktiskt är rätt morgonpigg! Så jag går upp och ”leker” en liten stund, och tar en promenad ute i morgonluften, med mina tre små ”änglar”….*harkel*.

Det är härligt att vara ENSAM ute en tidig morgon, faktiskt.

När vi kommer in lägger jag mej i soffan och tittar på dr Phil. Gillar dr Phil och tycker det är tråkigt att han har så dåliga sändningstider f n i Sverige. Men men…..

Somnar till en stund, så jag missar större delen av programmet.

Vaknar och bestämmer mej för att bada alla tre hundarna. Efter kräk- och bajsanfallet igår, känns Fiona liksom lite ”smutsig” och jag jag ser på både Flisa och Milton att det är dags.

Jag börjar med Milton. Han är enklast. Han står blickstilla, och jag tror faktiskt att han njuter, fast hans ögon ser liiiite plågade ut. Men det kanske är en mixad känsla i honom. Han gillar ju inte när jag duschar honom på huvudet…… Han är också lätt att torka. Står blickstilla och med det lilla ”krullet” han har går det jättefort. När han är klar kör han sin ”racer-runda”, dvs rusar runt runt och rullar sej i soffan, i sängar och på allt som är mjukt. Fiona rusar efter och tror att det är en jätterolig lek!

Jag fångar in Fiona och ställer henne i badkaret. Hon försöker rymma, men hund-van som jag är fångar jag in henne och sen är hon fast. Duschar henne, schamponerar och duschar av igen. Hon är så söööööt när hon är genomblöt; så ynklig och liten och hjälplös. Synd att jag inte kan fota henne. Har ju ingen kamera med in, och kan heller inte släppa henne för plötsligt KAN hon HOPPA jättehögt, fast hon inte ens tycker att hon kan hoppa upp i soffan. Hon klättrar och ålar sej upp i soffan. När hon är färdig och torkad kör hon SIN racer-runda runt, runt och upp i soffan (som hon plötsligt KAN hoppa upp i!) och ner igen! Runt runt.

A Girl Giving Her Dog a Bath In a Wash Tub - Royalty Free Clipart Picture

Sen är det Flisas tur. Hon har FEMHUNDRA lager hår, har jag en känsla av. Tur att hon gillar att ”badas”. Hon står still i badkaret och ”finner sej”, alternativt njuter – jag vet inte. Jag duschar av henne, schamponerar henne och duschar av igen. Det tar lååång tid med alla lager av hår. Torkningen tar också lång tid, och när jag skrubbat och torkat lääänge med handduken är handduken dyngsur, och Flisa också, och jag (!) och sen tar det 4-5 timmar för Flisa att torka (om inte mer!) ändå!

Sen kommer Minsting upp. Då blir Fiona superglad: ”Den där ROLIGA människan!” ser hon ut att tänka. Minsting är såååååå ”rolig”! Han rusar runt, brottas, busar, tjoar med Fiona som ääääälskar det!

Milton står under min stol, tätt tryckt till mitt ena ben, och drömmer om att han var ”Enda-hund” och alltid fick vara nära mej och bli gosad med. ”Måste dom stöka runt så där?  Jag vill ha Ordning och Reda och Lugn och Ro!”. Jag riktigt KÄNNER hans tankar.

Flisa ligger i sin korg med ALLA ben och hundleksaker: ”MINA!” tänker hon.

Fiona har fallit ihop, mitt i leken (sådär som bara valpar kan göra), och somnat mitt på golvet!

Nu stökar två söner i köket och gör i ordning frukost till sej.

Jag ska städa.

Snart.

”Jag ska bara……”

😉

 

 

Annonser

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar, familjeterapeut och Barnombud. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Heya i’m for the first time here. I came across this board and I in finding It really useful & it helped me out much. I am hoping to give something again and aid others like you aided me.|

    Gilla

    Svara
  2. This design is wicked! You most certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: