RSS Flöde

Skärpning SL! /erviluca

Postat den

Assååååå…..

Kära SL!

Jag finner inga ord, egentligen…men ändå kommer här en mängd ord för att beskriva hur det kan vara att vara passagerare på pendel-tågen och ha månadskort (i Stockholm).

Jag är ”beroende” av SL (= Stockholms Lokaltrafik), kan man säga, och jag betalar närmare 1000 kr varje månad för att få åka med. Är det värt det?

När jag var nyinflyttad i Stockholm kostade ett SL-kort 70 kr och det kallades också ”sjuttiokort”. Det sved inte lika mycket i plånboken att köpa SL-kort på den tiden.

Jag minns heller inte att det hela tiden var stopp i trafiken, att tågen inte gick eller att det var ”signalfel” etc. Å andra sidan fick man inte information om varför eller ens att tågen stod still. Dom stod nog bara stilla och man visste inte varför. Hur kommunicerade man om detta på den tiden? Minns inte.

I alla fall…

Jag är beroende av pendeltågen och tar mej inte till jobbet om tågen inte går.

Jag måste åka pendeltåg för att ta mej till jobbet. Punkt. I morse gick jag upp 5.10 (som alla andra mornar) och stod på perrongen vid 7.10. Sen kom tåget och plötsligt stod det på den lysande skylten att det var ett kort tåg. ”Jäklar!” tänkte jag (och säkert många med mej).

Förklaring (för dom som inte åker pendeltåg): Perrongen är låååång och i rusningstrafik, när tåget är långt (antal vagnar? Hm….sex?) kan man kliva på tåget över hela perrongen och tåget blir oftast inte proppfullt.

Om tåget är kort (fyra vagnar?) kliver man på i mitten av perrongen och tåget blir smockfullt

… och man står och flåsar varandra i nacken/under armarna/i magen…

…….det är svårt att hålla i sej och man måste böja sej över och under folks armar och kroppar för att hitta en pinne eller en vägg att hålla sej i…

… och det blir varmt för man har långkalsonger, jacka, mössa, vantar, halsduk på sej….

….och man måste stå upp (eftersom alla sittplatser blir fulla långt innan tåget kommer till ”min” station) och man kan heller inte börja krångla av sej kläderna för att man är så varm och…och…och….

Tågen är korta pga personalbrist (enligt information på dom lysande skyltarna). Vartannat tåg är inställt pga personalbrist. Men när det inte var personalbrist så var det ”signalfel”( i somras) och är det inte signalfel så är det ”obehöriga på spåret” alternativt olycka (och dom två sistnämnda kan man inte göra så mycket åt).

WTF!! Gör något åt personalbristen!! Gör något åt signalfelen!!

Kontrollanter har ni i mängder för man blir ständigt kontrollerad av 4-5 kontrollanter som går omkring på tågen och kollar att alla har biljett. Lär upp dom till lokförare istället! Eller till såna som sköter signalerna så att dom funkar.

Hur svårt kan det va?!

Och SÄNK för i helvete priset!! För 1000 kr/månad vill jag att det ska fungera och jag vill komma i tid till jobbet – alternativt komma till jobbet över huvud taget! Och jag vill inte i dessa influensatider ha någons andedräkt rätt in i örat!

SKÄRPNING SL!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Håller med dig! Detta är ju sjukt. O ibland går inte bussarna heller ävrn fast gatorna är plogade.. O att trängas nu i vinterkräksjukans tid är för en emetofob som jag ett rent helvete.

    Gillad av 2 personer

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: