RSS Flöde

Semester sommaren -22 III eller Att Grovstäda köket/erviluca

Postat den

Jag har länge tänkt att jag borde rensa ut grejer i garderober och byråer och grovstäda köket. Det hade inte blivit av om inte Mjölbaggarna hjälpt mej. Tack mjölbaggarna!

Dom invaderade skafferiet och gjorde så att jag var TVUNGEN att rensa ut alla matvaror och noga gå igenom dom. En något upprörd Minsting var med och frågade mej inledningsvis (när han såg alla mjölbaggar överallt i skåpet och i matvarorna): ”När städade vi ur skåpet senast?”. ”VI?” sa jag, som om han NÅGONSIN städat ur en skåp! Jag visste inte ens att han visste att man KUNDE städa ur skåp. Mjölbaggarna lärde Minsting att man SKA städa ur skåp då och då – i alla fall om man har matvaror där OCH dessutom lärde han sej att man ska ha alla torrvaror i NOGGRANNT förslutna behållare. Det har jag redan lärt mej efter att ha upplevt det här förut, men det är lätt att liksom ”glömma” och liksom slarva med det efter ett tag när inga mjölbaggar visat sina fula trynen på länge. Många matvaror var GANSKA väl förslutna. Så det så.

Nåja; ut med alla matvaror och slänga alla angripna, och alla vars datum gått ut (faktiskt inte så många). Sen noga städa i skåpet och spruta något slags insektsmedel jag hade i städskåpet. Sprutgrejen gick dock sönder så jag fick improvisera lite, men det gick bra. Sen städade jag ur skåpet ett par gånger till. Så väntade vi 2 dygn med tomma skåp för att kunna ta hand om eftersläntrarna och det kom faktiskt upp ungefär 6 stycken. Döda. Hur dom kom upp fast dom var döda vet jag inte, men döda var dom.

Ofta är det så med mej att jag endast behöver en starthjälp och sedan är jag igång, så när skåpen var utrensade och tvättade, fortsatte jag med underskåpen och sen med kylskåpet, lådorna med bestick och sen när allt det var färdigt så fixade jag diskbänken och alla såna ytor också, så nu har vi ett rent och fint kök.

Köket kommer att vara ”rent och fint” ungefär en dag….Sen ska Minsting laga mat. Det är han bra på, men det ser ut som en orkan gått igenom köket när han är klar. Och då är det min tur. Jag kan gärna städa och diska efter att orkanen drabbat köket, bara jag får maten serverad.

I morgon, eller i övermorgon, eller nästa dag el dyl ska jag rensa ur min ”walk in closet” som har en otrooolig förmåga att suga åt sej allehanda ting. Jag rensar och städar där relativt regelbundet men sen går det några veckor och så är det fullt av saker där inne igen. Jag förstååår inte hur det går till. Men, men…det är dags att röja där inne igen i alla fall. Och städa. Och slänga.

Jag har svårt för att slänga saker, speciellt om det är saker som inte är trasiga och fungerar. Då vill jag ge bort eller sälja (eller kanske behålla…). Men jag MÅSTE skärpa mej. Hur länge ska man tex ha väskor kvar eller klänningar som man aldrig använt (…men som är snygga och som kommer att vara jättefina om jag bara går ner lite i vikt…. eller så är det jättefint tyg i dom som jag kan sy något av eller så kanske jag….).

Jag går också lååånga promenader i vackra Skogås (runt Drevviken) med Matilda varje dag. Mellan städning, rensning och skrivning och titta på serien Manifest på Netflix. Den påminner lite om LOST och jag fastnar då och då sittande i soffan stirrande på avsnitt efter avsnitt, men det är väl precis det man ska göra på sin semester…

….om man inte har en massa pengar (eller en sommarstuga) för då reser man väl någonstans och slappar på nån strand eller i en solstol vid en pool och är UTOMHUS och njuter av solen och värmen. Antar jag.

Men har man inte en massa pengar och/eller en sommarstuga så är man hemma och rensar garderober.

Hej svej!

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: