RSS Flöde

Var ligger 3A? /erviluca

Postat den

På väg till jobbet går jag förbi en stor Samtrans-bil som står still. Föraren har öppnat fönstret och ropar något. Jag går först förbi, men sedan tillbaka när jag förstår att han vill ha kontakt med mej.

”Ropade du till mej?” frågar jag till mannen som ser sur ut.

”Ja, var ligger 3A?” säger han irriterat.

”Eeeeeh, jag vet inte….” …kan inte området, tänker jag och tittar mej omkring samtidigt som en gubbe som ser ut som om han bott i Skogås hela sitt liv, går förbi: ”Hallå! Vet du var 3A ligger?!” ropar jag. Gubben vänder och går tillbaka – kommer fram till bilen och säger:

”3A ligger där, 10 meter bakom dej”. Han pekar.

Gubben i bilen är sur – supersur! – och fräser: ”Näe, jag var där nyss – det är inte 3A.”

Skogås-gubben tittar förvånat på mej och fräser ”Va faan är han så sur för?!” och vänder sej sen till gubben i bilen, som öppnar dörren och kliver ur bilen och går runt bilen till där vi står (och en kort stund tänker jag att han kommer att slå till Skogås-gubben, så jag står kvar eftersom jag känner ansvar för Skogås-gubben). Hela han osar ILSKA.

Skogås-gubben säger ”Jo, det är visst 3A, för jag bor i porten bredvid och 3B är porten åt andra hållet, så jag vet att det är 3A….”. Båda går iväg mot porten eftersom det tycks som om Gubben-i-bilen ska övertyga Skogås-gubben (som troligen vuxit upp där och VET att det är 3A) om att det INTE är 3A.

Jag står och tittar på dom när dom går iväg och funderar på om jag ska stanna och se om dom börjar slåss eller om jag ska gå. Jag känner, som sagt, ansvar för Skogås-gubben, och tar Bil-gubben till med knytnävarna ska han få se på faan (= jag, när jag blir arg!).

Jag bestämmer mej för att gå.

Så jag vet inte vad som hände. Men jag förundras över ARGA människor som går omkring och SPRIDER ilska omkring sej. Att ni inte fattar att ni smittar?! Att det smittar. Huvva! Bort med alla sura och arga människor – såna som är negativa och letar problem överallt.

Fi faan (suckar jag IRRITERAT)!

……………………………………………………………………………………………………………………………………

PS. Jag skulle INTE vilja bli hämtad av en sån chaufför av SAMTRANS taxi-buss-eller-vad-det-heter.DS.

Fram för glada chaufförer!

#samtrans #chaufför #argchaufför #varliggertrea #ilska #aggression #smittande #smittandeilska #testosteron #hämta #åkamedsamtrans

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: