RSS Flöde

Rädd för tandläkaren /erviluca

Postat den

…..eller egentligen inte för själva tandläkaren i sej. Jag skulle ju inte börja skaka av skräck om det kom en tandläkare gående på trottoaren och jag skulle till och med kunna bjuda hem en tandläkare på middag, gå på bio med honom om det var en kille…. ja, även om det var en tjej! Jag kan gå på bio med nästan vem-som-helst faktiskt…förutom om personen i fråga luktar för mycket parfym, eller svett – då vill jag inte sitta bredvid honom/henne.

Jag är inte rädd för tandläkaren alltså, utan för behandlingen….beroende på vad det är för behandling förstås. En undersökning går bra. Om hen inte trycker ner en krok för hårt i ett hål (”AAAAJ!”) eller stoppar in en krok mellan två tänder och drar jättehårt (ja, det har hänt – kanske inte NU, men förr), så man tror att man plötsligt ska sitta med två framtänder i knät.

Jag har försökt bli av med tandläkarskräcken – på riktigt! Jag har gått i samtal med en tandläkare, som var UTBILDAD på detta, men hon blev till slut irriterad på att hennes behandlande samtal inte hjälpte.

Jag har prövat hypnos, och trots att hypnotisören sa att jag hade lätt för att bli hypnotiserad, så kändes det inte så alls. Jag nickade för att vara snäll mot hypnotisören.

Sen hittade jag en tandläkare som sövde sina patienter så henne gick jag hos ett par år, men sen försvann hon – bara sådär. Hon blev kanske satt i fängelse – jag vet inte – för det kanske inte var lagligt att söva ner sina patienter som tandläkare. I vilket fall som helst tyckte jag att det var jättebra!

Sen gick jag inte till tandläkaren i många år, utom när jag fick ONT i någon tand och då blev det rotfyllning och jag nästan dog. Men tandvärk står man bara inte ut med!

Sen rotfylldes någon tand till många år senare och jag nästan dog igen.

För två år sedan tvingade jag mej till en tandläkarmottagning och skulle påbörja en ”renovering” av tänderna. Då kom pandemin. Tack gode gud för det! Jag slapp. Liksom.

Men nu MÅSTE jag. Jag är en av dom som tandläkaren borrade i så fort jag kom innanför dörren när jag var barn på 60- och 70 talet och jag har några amalgamfyllningar som nu har krackelerat några tänder, så jag MÅSTE göra nåt.

Så häromveckan tog jag MOD till mej och bokade en tid för undersökning här i närheten av där jag jobbar. Undersökningen gick bra, men sen startade det På Riktigt IDAG.

Dog jag? Näe, men det var bra nära…. 😦 mer om det i nästa blogginlägg.

————————————————————————————

#tandläkare #tandläkarskräck #räddförtandläkaren #förritiden #ungpå60talet #rädd #skräck #ångest #hålitänderna #amalgamfyllningar #sprucknatänder #hålitänderna #rotfyllningar #borr #bedövning #ont

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: