RSS Flöde

Smileys betydelse /erviluca

Postat den

Jag har sönerna hemma, i alla fall några stycken, och jag berättar om en grej jag såg på TV: Det var ett ungt par som hade bokat en dejt – att dom skulle gå och bowla tillsammans på kvällen och hon såg fram emot det jättemycket. Precis innan dom ska träffas SMS:ar han henne och skriver att han sprungit på några kompisar och undrar om det är okey om han ställer in dejten och hänger med sina kompisar istället. Hon skickar som svar TUMMEN UPP till honom.

Dagen efter är hon jättearg! Superjättearg! Och hon bråkar och skriker på honom och tycker att han är helt dum i huvet. Han är förvånad (och jag med!) för hon skickade ju TUMME UPP ( som betyder OK = godkänt).

Jag fattar inget. Inte han heller.

Mina söner och en flickvän säger att tummen upp är ironisk och betyder ”NEEEEJ!” och att man är arg! Och jag bah: ”VA?!?!” ”Det fattar ju vemsomhelst!” säger någon av sönerna. ”Eeeeeh, nej! Inte jag!”, säger jag. ”Näe, men du är ju en boomer”, säger en annan son då.

”En vaddå?!?”

”En boomer. Ni är gamla och hänger på Facebook och skriver tre gapskrattande smileys på rad hela tiden och ni fattar verkligen ingenting!”

”Eeeeh, va?!?”

Några dagar senare är jag hemma hos min mamma (snart 90 år). Hon skickar inga smileys, säger hon, men jag berättar ovanstående historia även för henne och för min syster. Dom är lika frågande som jag: ”Vad är en boomer?”

”Betyder inte tummen upp tummen upp??”

”Vad är det för fel på tre gapskrattande smileys i rad??”

Näe, vi fattar verkligen INGENTING!

Varför betyder inte smileysarna det dom ser ut att betyda? Varför har man ändrat deras betydelse till ironiska grejer och sånt? Hur ska vi ”boomers” veta vad dom betyder nu då? Finns det liksom någon bruksanvisning??

Asså….

Hjälp!

————————————————————————————————

PS. Dessutom skriver ”boomers” alltid en massa utropstecken (enligt sönerna)!! Eeeeh, va?!?!? DS.

#boomer #boomers #smileys #smiley #tummenupp #tummenner #oldschool #gammal #dejt #bowla #vadbetydersmileys #hurskamanveta #utropstecken #gapskratta #gapskrattandesmiley #bruksanvisning #hjälp #attbligammal #mamma #tvprogram #attvaraihop #attförståvarandra #förståelse #par

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Jag är helt ovetande om detta och fortsätter att vara så (tummen upp)! Man är ju en dinosaurie (sp)… Suck!

    Gilla

    Svara
  2. Min dotter född 94 använder tummen upp på det sätt jag också trott den betyder så då är hon också boomer då 😂

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: