RSS Flöde

Ta hand om ditt (våra) barn /erviluca

Postat den

På fikarasten pratar vi om frustrationen över att se (vissa) föräldrar på stan/ute med sina små barn och hur dom inte Reagerar/Agerar med sina små barn. ”Hur kan man INTE bry sej?” liksom.

Exempel som vi (familjebehandlare) blir frustrerade över:

  • Små barn som är helt INPACKADE i sina vagnar med kläder, filtar och täcken och där föräldrarna drar omkring vagnen INOMHUS. Antingen i tunnelbanan, på pendeltåget eller i affärer. TIPS: Lätta på täcket, öppna upp lite så att barnet inte svettas ihjäl där inne i vagnen! Tänk dej själv att ligga inpackad under en massa täcken inomhus, instängd och svettas och själv inte kunna ta av dej.
  • Små barn med FÖR LITE kläder sittande i vagnar utan täcke etc fast det är kallt. Häromdagen såg jag en liten tjej i en sittvagn, utan skor eller sockor på fötterna (bara strumpor) sitta i en vagn och jag tänkte ”Fy, vad kallt för fötterna!” (för det var KALLT ute).

  • Små barn som försöker få kontakt med sin förälder på tusen olika sätt, men inte får det. Dom bubblar, låter, piper, säger kanske några ord, söker svar på olika saker, men får inga svar eftersom föräldern tittar på mobilen ELLER bryr sej inte om att svara (för dom här föräldrarna fanns även INNAN mobilen fanns).
  • Barn som ställer frågor, eller pratar med en förälder/vuxen, och inte får några svar. Ibland har jag lust att skrika: ”SVARA för i helvete!!” till föräldern. Barn är nyfikna. Barn ska LÄRA SEJ VÄRLDEN och hur den fungerar. VAR STOLT OCH GLAD ÖVER ATT DU HAR ETT NYFIKET BARN som vill VETA och LÄRA SEJ. När du inte svarar ditt barn med ord, svarar du med din tystnad. Du förmedlar: att ditt barn är inte viktigt, att du inte bryr dej om ditt barn, att frågorna inte är viktiga, att nyfikenheten är ointressant och tusen andra saker som gör att ditt barn en vacker dag tystnar (alternativt höjer rösten och skriker i frustration).
  • Varför är det så svårt för vissa föräldrar att klä sitt barn? Har du svårt att klä på dej själv? För om det är kallt om DINA öron, är det förmodligen kallt om ditt barns öron. OM det regnar ute blir förmodligen ditt barn blöt om den inte har regnkläder, men om solen skiner blir förmodligen ditt barn väldigt varm om du sätter på henne regnkläder.

Sen är det ju så att dom (föräldrar) som läser det här och BRYR SEJ gör redan allt för sina barn.

Däremot läser inte dom som tror att barn är små paket som man kan göra vad som helst med och som växer upp och blir vuxna bara dom får mat då och då och får sova på natten.

Och varje dag föds det barn av föräldrar som inte borde (få) bli föräldrar. Precis som det finns hundägare som inte borde ha hund etc.

Därför borde vi höja och förstå vikten av hur VIKTIG förskolan är, där barn som inte fått det dom behöver, kan fylla på med det dom saknar så det behöver finnas MASSOR av bra personal i förskolan….

…och missar dom att fylla på ett ”ofyllt” litet barn det den behöver, behöver det finnas MASSOR av bra personal i skolan, som kan SE och FYLLA PÅ barnet det den saknar och skapa lite trygghet och förståelse för världen.

FATTA vad viktig förskolan och skolan är för alla barn, och då speciellt för dom som inte har föräldrar som funkar.

För DAGENS BARN är MORGONDAGENS VUXNA och vill vi ha ett fungerande samhälle behöver vi TA HAND OM VÅRA BARN.

Just saying.

#tahandomdittbarn #förälder #föräldrar #ledsetbarn #ledsnabarn #barnsompratar #klädittbarnrätt #kläderefterväder #varmabarn #varmtbarn #barnvagn #liggvagn #täcke #alltförbarn #attvaraförälder #skolan #skola #skolanärviktig #förskola #förskolan #förskolanärviktig #lyssnapådittbarn #lärabarnprata #pratameddittbarn

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: