RSS Flöde

Det var en sånt äktenskap jag ville ha/ erviluca

Postat den

När jag är ute och går med hundarna på helgerna stöter jag ofta på ett äldre par och vi stannar alltid och pratar en stund. Första gången hälsade vi på varandras hundar och dom gav mina hundar hundgodis. Sedan dess äääälskar Matilda dom och ser dom på låååångt håll. Elsa var lite avvaktande och tog inte emot hundgodiset först, men nu gör hon det.

Matilda brukar se dom långt innan jag gör det och svansen börjar gå fram och tillbaka, fram och tillbaka fort, fort. Om hon är lös störtar hon iväg för att hälsa, och är hon kopplad börjar hon draaaa i kopplet för hon vill fort, fort komma fram till dom.

Dom älskar djur av alla sorter och är otroligt trevliga och varma och goa. Och dom är alltid tillsammans.

Vid ett tillfälle i vintras kom kvinnan gående ensam utan honom och det klack till i mej när jag såg det: ”Åååånej….” tänkte jag, men det visade sej att han fått en hjärtinfarkt och låg inne på sjukhus och några veckor senare var han med på promenaderna igen. ”Puh!”.

I söndags när vi träffade dom satt han på en bänk och hon var en bit ifrån med hunden. Jag frågade honom hur han mådde. Han sa att han har ont i knäna och behövde vila lite.

Sen började dom prata på om allt och inget (igen) och det är så härligt, och jag kunde konstatera att dom är så respektfulla mot varandra, lyssnar och lägger till (men drar nästan aldrig ifrån eller rättar varandra) och det är som om han hela tiden vet vad hon kommer att berätta och hon vet vad han kommer att säga, trots att dom inte tjatar om samma historier (som många gör, tex jag kan tjata om samma historia flera gånger, för jag minns inte vilka jag berättat dom för…).

Så här kan det låta när dom pratar:

Han: Sist när vi åkte till landet så…

Hon: ….tänkte vi att vi skulle ha med oss mat för hela veckan…

Han: …och den maten räcker fortfarande för…

Hon: ….vi har inte handlat sedan dess och…

Han:…. det är nu 14 dagar sedan.”

Som Piff och Puff fast långsammare. Dom fyller hela tiden i varandras meningar på ett väldigt fint och behagligt sätt. Det är inte för att den ena tappar ord, utan det är som om det är så dom pratar.

Det KÄNNS kärlek och omtanke och respekt mellan dom.

Jag vill också!

Jag ville för länge sedan leva i en sån relation. Jag trodde jag skulle göra det. Jag trodde jag skulle bli superälskad av någon och älska någon supermycket for ever.

Jag VEEEEET att det inte är Hallelujah-moments till 100% och for ever and ever i något äktenskap/förhållande….

….men i alla fall respekt och omtanke.

I alla fall lite grann.

Jag är avundsjuk på dom.

Och jag gillar dom väldigt mycket.

————————————————————

#äktenskap #förhållande #relation #relationer #kärlek #omtanke #respekt #välvilja #hundar #promenad #söndagspromenad #promenader

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: