RSS Flöde

Knutby-sekten /erviluca

Postat den

Förra helgen råkade jag plötsligt börja titta på ett Youtube-klipp där Stina Dabrowski intervjuade Åsa Waldau. Jag blev fascinerad och ville höra och se mer. Jag har också följt serien på Cmore (och TV4) om Knutby. Mycket bra. Man tror att skådespelarna överdriver, men sen när jag har tittat på flera intervjuer av f d sektmedlemmar samt tittat på serien ”Knutby – I blind tro” på HBO där två journalister gräver i vad det egentligen var som hände och där flera ex medlemmar uttalar sej, förstår jag att det var så hysteriskt och galet det var.

Det är fruktansvärt och galet att så många människor kan glida över i sån galenskap där dom låter en människa förödmjuka dom, slå dom och manipulera dom till vansinne. Det är ren och skär hjärntvätt. Och vad är det för människa som över huvud taget KAN slå, manipulera och till och med döda andra människor?

OCH varför blev inte Åsa Waldau dömd hårdare i domstolen? Gills inte det psykiska lidandet? Var det för att människorna omkring henne ”valde” att bli utsatta?

Människor är fascinerande. Det är därför jag jobbar med det jag gör… för det slår mej samtidigt att det finns så mycket större sekter där människor letts till galna tankar och beslut. Det blir som en masspsykos. Vad är det som gör att människor låter sej ledas in i galenskap?

Är det Behovet av att Höra Ihop och Vara Tillsammans? Bli Godkänd och vara med och känna Gemenskap? För ofta börjar det ju så, med mycket VI- och DOM-prat och att isolera gruppen och göra klart att ”dom andra” (=utanför) bara förstör och saboterar och är onda.

VET ledarna från början att det är dit dom ska – till galenskapen? ELLER dras dom också med av hetsen och galenskapen så att dom ingår i masspsykosen?

Det MÅSTE ju vara psykopater som styr. Man KAN INTE göra andra så illa med ett fungerande samvete. Eller?

Den här veckan har jag verkligen grävt ner mej i Knutby-sekten och är så fascinerad. Det finns alltså människor som ”förlorat” 20-tal år i den sekten. Och barn som förlorat hela sin barndom. Mammor som inte fått vara mammor till sina barn och barn som förlorat sina föräldrar. Allt pga Åsa Waldau.

Jag har funderat en hel del på Helge Fossmos barn, som först förlorade sin biologiska mamma (fick dom ens sörja?) och samtidigt hade en pappa som tycktes HELT ha gått upp i Åsa Waldau och var med henne 24/7, så vem hade dom? Barnflickan, som ju blev ”fel” och inte längre fick vara med? Strax efter att deras mamma dött, klev det in en ny ”mamma” i Helene, dvs Åsa Waldaus syster, i deras liv. Så skulle hon plötsligt ta över rollen som mamma och ligga i mammans säng och allt. Gud (!) så snurrigt! Pratade någon med barnen? Det måste ha varit hur förvirrat som helst. Så dog den ”mamman” också, för att hon blev skjuten av Barnflickan (som hade tagit hand om barnen tidigare!).

Hoppas barnen fått den hjälp dom behöver efter att ha levt i detta kaos.

HUR orkar Åsa Waldau leva vidare med allt hon gjort? Och hur kan hon förneka allt? Hon kan inte ha alla hästar i stallet. Eller så har hon ett proppfullt stall, överfullt med bajs överallt och hästar som mår riktigt dåligt…

Helge Fossmo tycks inte ångra något. Han vill bara skylla ifrån sej. Han han tagit ansvar för sin del och bett om ursäkt till dom inblandade? Inte som det verkar i dokumentären iallafall.

…………………………………………………………….

#knutby #knutbysekten #åsawaldau #iblindtro #knutbyiblindtro #tv4 #cmore #hbo #helgefossmo #knutbybarnen #barnflickan #sekt #sekter #tro #filadelfia

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Verkligen helt absurt! Jag lyssnade på Sarah Dawn Finers intervvju med Josefin Frankner & Rebecca…Skicakde den till dig via messanger!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: