RSS Flöde

OLIKA SÄTT ATT PRATA /erviluca

Postat den

Dom som säger halva meningar mitt i pratet:

Personer som säger halva meningar ungefär varannan mening:

”När jag gick där så såg jag en fågel och då tänkte jag…. Men så såg jag också en domherre som satt där och då ville jag…. Det var solnedgång den kvällen och jag tyckte att det var så fint! Så jag…. Men jag gick hela vägen dit trots att vägen var lång, för jag tänkte…. Men då gick jag liksom runt hela sjön.”

Har du träffat på någon halvmeningspratare?

Dom som har en massa långa (oväsentliga) parenteser:

”Förra året när vi firade jul kom Jonas (som utbildade sej till läkare i Paris och han hade så himla tråkig tjej då och hon skulle injicera botox och då tyckte han att det var onödigt så då gjorde han slut, men till slut flyttade han tillbaka till Sverige) hem och då hade han med sej en massa paket från Lilly (för hon hade året innan varit sjuk på julafton för hon fick ju cancer och orkade inte fira och hennes dotter bröt samtidigt benet, Anna och hon är ju gift med Johan och dom har tre barn som alla går i samma skola som Birgittas barn…du vet Birgitta som är gift med Per och dom har fyra barn där en har ADHD och dom åkte till Paris över jul det året) för Lilly hade ju inte köpt några paket förra året och då tyckte vi att det blev så mycket paket så då bestämde vi och grannarna (Åke, som är veterinär och har fyra hundar, två katter och tre sköldpaddor varav en går lös på tomten och är jättegullig, om man ger den en liten köttbulle så rullar den köttbullen först en lång stund och sedan äter den upp den, den heter Gösta – jättegulligt! ) att vi skulle fira jul tillsammans.

Har du träffat någon parentespratare?

Det KAN vara otroooooligt stressande när dom aaaaldrig kommer till punkt/slutet och man hänger ibland inte med i alla oväsentliga svängar från ämnet.

Avbrytaren = Dom som pratar lite, pausar, och sedan pratar vidare när man tror att man kan svara och därför avbryter en hela tiden eller man avbryter dom, fast inte med flit = Svår att prata med:

”Jag var på konsert igår och såg Diana Ross och hon var jättebra. Jag stod upp och hoppade hela konserten.” 

Där pausar den här personen, precis så länge att man tror att hen pratat färdigt så då kanske man säger ”Jahaaa, vem var……”   men då fortsätter hen prata:

”…och bredvid mej stod Gunnar och han blev trött i benen för han har artros så han var tvungen att sätta sej….” Och så tror man igen att personen pratat färdigt, men DÅ:

”….och när hon spelade min älsklingslåt så bara skrek jag rätt ut! Vilken känsla!” Då KANSKE man kan flika in: ”Vad kostade biljetten?” Eller ”Vem är Gunnar?” eller ”Var spelade hon?” men det är inte säkert för Avbrytaren har kanske ändå inte pratat färdigt, utan fortsätter:

”….och mitt i konserten kom det ner en flygande ballong och landade på scenen och ur klev Elton John!” och man bah: ”VA?!…vad….” men så blir man avbruten av:

”….och han sjöng Crocodile Rock ” etc.

Har du träffat någon sådan?

Dom är jättesvåra att prata med och sitter dom med i en grupp blir det ALLTID prat i smågrupper till slut, även om alla inledningsvis pratade tillsammans, men det går inte med Avbrytaren. Man ”avbryter” heeeela tiden när man pratar med avbrytaren, och till slut vänder man sej till någon på sin andra sidan för att ställa frågan man tänkt ställa eller kommentera något, för det går knappt med avbrytaren (eftersom man aldrig vet när hen pratat färdigt).

Finns det fler ”lite udda” sätt att prata?

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: