RSS Flöde

Renovering/erviluca

Postat den

Nu upplever jag min ANDRA renovering av hus på utsidan i mitt liv.

Den första var för några år sedan i Åkersberga men det enda jag minns är att vi var instängda bakom plast, kunde inte se ut eller vädra. Ljuden minns jag inte… Konstigt. Eller så var jag inte hemma på dagarna och UPPLEVDE inte ljuden? Kan det har varit så? Men jag har för mej att Minsting pluggade hemifrån och upplevde ljuden… Hm?

Vad mycket det är man inte minns. Och vad mycket det är man MINNS, som man undrar VARFÖR man minns. Små ögonblick i livet som sitter som berg i minnesbanken och som dyker upp när man minst anar.

Nu renoveras vårt hus på utsidan. Alla fönster och balkonger ska bytas ut. Eftersom jag inte har någon balkong kommer jag att få ny fin uteplats.

Just nu råkar jag vara hemma på dagarna. Utmattad. Eller nåt. Så jag får den stora äran att uppleva alla ljud och saker som händer när det renoveras. Just nu sätts bara ställningarna upp utanpå, men jag kan TÄNKA mej hur det kommer att låta när balkong-golvet av BETONG ska bilas bort! Fi faan! Dessutom bor jag längst ner så all betong som faller från dom andra balkongerna kommer att falla ner på MIN uteplats! BANG!!!

Hur överlever dom som bilar? Hur överlever dom som inte kan ta sej ifrån sin lägenhet och måste lyssna på ljuden? Jag har gått förbi dom hus som redan är färdiga och hört hur det låter när man BORRAR bort betong-golven. FIFAAN!

En granne i ett färdigt hus sa att hon köpt en husbil och bott i den när det var som värst. Det låter som en bra idé, men tyvärr står inte Akelius för inköp av husbil.

Jag tänkte inte på att man måste flytta på allt INOMHUS också. Jag tänkte bara ”tur att det är på UTSIDAN”…. För när det ska bytas fönster, måste några först komma och ”säkra fönstren” för dom har Asbest i fogarna, så dessa ska ”säkras”. Då måste man flytta allt 1,5 meter från fönsterna och så kommer dom ”den 24 augusti mellan kl. 7-16”.

Wohooo! Bra att veta TIDEN liksom.

Nu står alla möbler i en pyramid mitt i varje rum för att jag har många fönster. Så ska dom stå ett tag nu….eftersom idag kommer gubbar (antar jag) mellan 7 och 16 (så varje gång jag går ut med hundarna, måste jag stänga in katterna i badrummet utifall att….)….och sen ska fönsterna bytas ut helt och då kommer dom också sån där lös tid så man aldrig vet när dom kommer.

Jag förståååår att dom inte kan bestämma EXAKT när dom ska komma till varje lägenhet. Det är fullt begripligt, men man kan väl få klaga ändå? Det är liiiite besvärligt.

Jag vet att det är övergående och det blir jättefint med fina treglasfönster som man kan öppna åt alla håll och kanter plus att husen blir fina. Och förmodligen kommer jag att glömma stöket och böket. Dessutom får vi lite sänkt hyra när det här är över. I alla fall en hyra, kanske två? Vet inte. Å andra sidan KANSKE jag har flyttat då. Man vet aldrig med mej.

Jag flyttar och flyttar och flyttar så jag blir alldeles yr och knappt vet var jag bor.

Varför?

Ba´fatt.

PS. Jag glömmer hela tiden att # för om man inte gör det hittar folk inte till ens blogg och det vill man juh! Så här ska härstaggas:

#flytta #renovera #skogås #akelius #katter #hundar #renovering #balkonger #huddinge #erviluca #allavilllevahund #blandras #ryskgatuhund #hus #bila #borra

PUH!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: