RSS Flöde

Covid19? /erviluca

Postat den

I lördags fick jag ont i halsen. Stört-irriterande, eftersom den Finaste Fina skulle komma hem till mej – på sin födelsedag, till råga på allt. Men det var bara att bita i det sura äpplet och tala om att jag hade ont i halsen och fråga hur vi skulle göra….Vi kom överens om att vi INTE skulle träffas, för tänk om det var Covid19. Jag skulle aldrig förlåta mej själv om jag smittade honom med denna elaka sjukdom. Så det var bara att äta upp hela födelsedagsmåltiden alldeles själv…med hjälp av Minsting, förstås. Tårtan står i frysen nu. Minsting tyckte vi skulle äta upp den med, men jag var stenhård och sa ”nej”.

Cartoon taxi.

Sen har dagarna gått och från ont i halsen gick det mer och mer över till snorighet och sen till hosta. När jag hostade så det skrällde tänkte jag: ”Tyyypisk Covid19!” (har jag hört). Givetvis beställde jag test, som kom med en trevlig avståndshållande taxichaufför med munskydd (förstås!) dagen efter.

Jag gick in i köket, läste instruktionerna noga (! vilket jag brukar vara dålig på), fotade av QR-koden, tvättade händerna sjungandes ”Här kommer Pippi Långstrump” (det stod inte, utan det stod 30 sekunder), tog ut den lååånga topsen ur förpackningen, stoppade den i svalget (kräkreflexen vaknade och hörde av sej), geggade runt med den där för att sedan föra samma tops in i näsan, spottade i ett glas och doppade därefter topsen i saliven och rörde om. Sen skulle topsen ner i ett litet rör och där skulle man röra om lite grann och sen sätta på locket och ner med provröret i en liten påse och sedan ner med den påsen i en stor påse.

Därefter väntade jag en stund och så ringde Den Trevlige Taxichauffören igen och jag gick ut till porten och kastade (!) påsen i en liten låda (med långt avstånd till taxichauffören, som fortfarande hade munskydd, förstås). Sen åkte han och jag började vänta. Jag tänkte att det nog skulle ta 1-2 dygn med svaret. Jag tänkte också ”Om det inte är Covid19 blir jag arg!”. Medan alla andra säger ”Hoppas det INTE är Covid19” så tänker/känner jag tvärtom. För jag känner om jag nu ska ligga hemma med influensa och skit så kan det väl ändå få vara den där jävla Coronan så har man liksom fått det gjort sen. Få antikroppar. Kunna ”slappna av”, liksom.

Jag tänkte också att ”det MÅSTE vara Covid19, såsom jag hostar” och det var nästan som jag kände att det blev lite svårt att andas också…liiiite, liiiite….

Så idag på morgonen hade jag fått Svaret. Jag gick in och läste…..

…..vad tror du?

”Negativt”.

Faan, vad jävla onödigt! Ligga hemma och hosta helt i onödan. Fy, faan vilket slöseri!

Orättvist, nästan.

Nu är jag sjuk OCH tjurig.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Haha, samma här.. Var tvungen att vara hemma från jobbet under juldagarna=förlora massa i ob-tillägg pga jag träffat dottern som hade covid. Gjorde också testet och hoppades vara smittad av samma anledning du nämner. Men nää mitt svar var också negativt.. Skit.. Förlora ob-tillägg heelt i onödan o sen inte ena vara smittad..grrrhmmm

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: