RSS Flöde

Skänk dina vantar /erviluca

Postat den

Nu när det är så kallt och det har kommit en massa snö tänker jag på alla som fryser. Alla som inte har vantar eller vettiga vinterskor. Alla som inte har mössor (fast många VÄLJER att inte ha det och då är det en annan sak).

När jag ser en Väldigt Gammal Man komma gående emot mej med rollator framför sej, med gamla slitna sneakers på fötterna – och jag tänker ”halka inte!” – och utan vantar när det är MINUS 12 grader gör det ONT i mej.

Eller när jag hör en lärare ropa till en pojke: ”Har du inga vantar??” när hon tagit ut eleverna för att leka i snön, och pojken ropar tillbaka: ”Nej, jag behöver inga!”….och vem som helst kan räkna ut att han inte kan ropa tillbaka: ”Nej, för mamma har inte råd att köpa vantar till mej och mina syskon!”. Och vem som helst kan räkna ut att hans händer måste vara ISKALLA!

Kan man inte ställa en låda vid varje pendeltågstation, eller utanför varje ICA eller COOP – eller Någonstans i varje stadsdel/stad, och fylla den med vantar som ”blivit över”. Många utav oss har FLERA par vantar hemma i skåpen/lådorna. Kan vi inte skänka dom till ”dom-som-behöver”?

Och kanske också vinterjackor/kappor, stövlar etc som vi inte behöver. Visst kan vi skänka allt detta till second hand affärer också, men även där kostar det och det finns dom som måste låta varje krona gå till mat.

….för att inte tala om alla hemlösa. 😦

Se dej omkring: Se dom som fryser. Hjälp dom!

#skänkdinavantar

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: