RSS Flöde

Parfymduschade människor…/erviluca

Postat den

Dom där som har HÄLLT över sej parfym….Har dom helt tappat luktsinnet? Och tycker dom på riktigt att dom doftar gott? För jag delar hellre tågvagn med en som stinker bajs, än med en som HÄLLT på sej parfym, faktiskt. Man kan ju inte andas! Det känns som om parfymen äter upp en inifrån och som om det SMAKAR parfym i munnen! Fy faan! Dessutom är det vissa dofter som gör att jag får migrän, vilket gör mej ännu mer NEGATIV till stark parfymdoft.

Det är som om dom som äter VÄLDIGT STARK mat har förlorat alla smaklökar och måste ÖSA på STARKT för att känna något….och dom som ÖSER på sej parfym har förlorat sitt luktsinne så att dom måste DUSCHA SEJ i parfym för att uppleva att dom doftar något.

Jag gick nyss ut på vår uteplats för att hundarna skulle få kissa lite….och fick nästan en astma-attack (trots att jag inte har astma) för att grannen kom ut på balkongen en stund….för hon STANK parfym.

Alltså – hellre röklukt än stark parfymdoft! SÅ illa tycker jag att det är.

Sen kan man fundera på hur olika sinnen vi har över huvud taget….en del känner nästan inga dofter/lukter, medan andra är som hundar vad gäller dofter….

…och vissa hör ingenting (=döva) medan andra hör alla småljud runtomkring oss….

Och en del känner ”Åh, det här är smak av timjan med tre chiliflarn i och med en touch av pelargonia…” när jag bara vill ha en sammanblandad smak av ”god mat”.

That´s life!

……………………………………………………………………………………………………………..

Fotnot (eller nåt sånt)

PS. Jag vet att jag skrivit VÄLDIGT SÄLLAN på sista tiden (åren t o m, kanske) och det beror på allehanda saker, bl a att jag har för mycket som trängs i huvudet och som vill ut, så det blir liksom KROCKAR kring VAD jag ska skriva om.

PLUS att mycket av det jag vill skriva om blir censurerat (av mej) innan det kommer ut. Troligen för att jag blivit vuxen…eller kanske bara blivit mer medveten om att folk ”pratar/bryr sej/reagerar” eller vad det kan vara…

…..och oj vad jag beundrar dom som får en massa hat och skit och ändå vågar VARA och sticka ut hakan och TYCKA OCH TÄNKA om allt och inget…

….för vad man än tycker och tänker så finns det alltid någon som blir upprörd eller tycker precis TVÄRTOM och som också tycker att ”tvärtomet” är Sanningen.

Sååå….kanske kommer jag att börja våga, eller så blir jag ännu mer feg.

The future will tell. DS.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: