RSS Flöde

Försvunnen katt/erviluca

Postat den

Katter försvinner. Det vet vi alla. De rymmer och kommer ibland tillbaka, ibland inte. Ibland kommer dom efter några dygn och ibland efter flera månader. Det finns också katter som kommit tillbaka efter flera år!

Vi ser lappar i affären, på stolpar och kanske i vår trappuppgång, tänker ”Jaha…en katt till…vem bryr sig?”. Men så plötsligt blir man drabbad själv och man inser att det är inte ”bara en katt” – det är En Speciell Katt. Det är The Only One.

För ca två år sedan flyttade Blinka hem till oss. Hon är av rasen cornish rex och kom från ett katteri, hade fått 2-3 kullar ungar och var ”färdiganvänd”. Hon var 3 år när hon kom. Hon gick nästan direkt in till Minsting och la sig på hans mage och där förblev hon. När jag försökte klappa henne, vek hon undan. Hon bestämde sej helt enkelt från dag ett: ”Minsting är MIN människa.” Sonen, som är uppvuxen med hundar, var nog mest bara förundrad, men accepterade att han blivit utvald till Blinkas egen människa.

När sommaren kom och det blev varmt släppte vi ut Blinka på vår lilla tomt som jag hägnat in med nät. Blinka var dock en otroligt skicklig klättrare och klättrade högre och högre tills hon hamnade på fel sida nätet, varefter hon blev rädd för den stora världen, kröp skräckslaget ihop i en boll och fick hämtas in, igen och igen. Till slut tog jag bort nätet och tänkte att ”hon håller väl sig i närheten och utan nätet kan hon komma in igen själv”, vilket hon gjorde tills hon en dag bestämde sig för att följa med mig och hundarna på promenad.

Plötsligt började hon följa efter oss när jag gick ut med hundarna. Det var fantastiskt roligt! Hon ”pratade” med mig hela tiden med sina ”frågande mjauanden”. Jag svarade alltid: ”Mjau?” ”Ja, idag ska vi gå skogspromenaden.” ”Mjau?” ”Vill du att vi väntar på Milton?”… osv. Det kändes mysigt och trevligt att gå med två hundar och en katt, och att ha någon att prata med.

Bild på Theodore och Blinka på vår uteplats.

Så en dag den 21 september vände hon om mitt i vår vanliga skogspromenad och gick tillbaka på stigen. Jag ropade på henne, men hon svarade inte som hon brukade och verkade veta vart hon skulle. Jag gick efter några meter och ropade och frågade ”Blinka! Vart ska du?”, men fick inget svar. Hon BRUKADE alltid svara. Jag tänkte då att ”hon går väl hem” (vilket jag inte borde ha gjort) och gick vidare utan henne. Hon gick inte hem och sedan dess är hon borta. Sonen är förkrossad, gråter förtvivlat och har fått panikångest-attacker på köpet.

Blinka och hennes bror Theodore (till vänster).

Vi har letat natt och dag, satt upp lappar (som ibland rivs ner till vår förtvivlan) och vi har kontaktat #vilsenu #idkatt #polisen och lägger ut efterlysningar på FB och Instagram regelbundet, går runt i #Skogås #Länna och #Trångsund och letar, letar i skogen, lägger lappar i brevlådor, sätter upp lappar i portuppgångar, på lyktstolpar, i affären, utanför Centrum, men inget händer.

För mej är det jobbigt att Blinka är borta, men än värre är hur dåligt Minsting mår. Han har fallit ihop och fungerar inte längre. Det är som om han förlorat sitt barn och jag minns hur jag själv kände inför min första egna hund…. Det är otroligt starka känslor.

Det finns ingen annan som Blinka (för Hugo). Dom var ETT.

Blinka är väldigt liten och hon har samma färger som höstlöven. Kan någon ha tagit in henne till sej? Lever hon över huvud taget? Var sover hon på natten? Hur mår hon? Var är hon? Varför försvann hon? Kommer hon hem igen? Hur ska sonen klara av den här förlusten?

I samma veva som Blinka försvann, fick vår hund Milton en propp (tror jag), föll ihop och kunde plötsligt inte gå längre. Jag bokade tid hos veterinär och vi åkte dit där han fick somna in för evigt. Det gjorde ont ända in i hjärteroten för han var mitt eget lilla lyckopiller sedan han kom till oss för 15 år sedan. En otroligt kärleksfull liten kille, som älskade allt och alla och fann sig tillrätta i varenda situation, helt nöjd med livet och så otroligt fantastisk på att Carpe Diem. Han var kanske inte så smart, men hade ett stort och kärleksfullt hjärta. RIP Milton.

OM du bor i #Skogås #Länna #Stockholm #Huddinge #Trångsund : Snälla håll ögon och öron öppna ifall du hör och ser att någon plötsligt har en liten katt som ser ut som Blinka, eller om du ser henne någonstans… Vi vill att hon kommer hem igen! Hon är chippad och hade halsband med namnbricka på när hon försvann.

#jobbigtnu #försvunnenkatt #vilsenu #vilse #kattförsvunnen #cornishrex #trekatternumera #enhund #ryskgatuhund #jagvilllevahund #skogås #länna #Stockholm #Huddinge

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: