RSS Flöde

I coronans fotspår/erviluca

Postat den

corona 4

Hur less blir man på att höra om Corona överallt? Eeeeh, 100 % less. Och då  lägger jag till ännu mer om just Corona. Det är ju det som gäller nu. #tråkmåns #härmapa #corona

Jag har varit hemma från jobbet i flera dagar. Jag hostade lite grann i två dagar och fick en konstig känsla i luftrören, men hade det inte varit för coronan, så hade jag inte varit hemma alls. Chefen på jobbet har sagt att ”om man har det minsta lilla symtom ska man vara hemma i 14 dagar”. #hosta #varahemma #hemmalänge    Erica bild

Nu har jag varit hemma 4 dagar och det räcker. Jag är superfrisk. Och trött på att vara hemma.

gammal kvinna 3

Idag gick jag, som vanligt, en hundpromenad och stötte då på en äldre kvinna, ungefär 80+. Hon berättade att hon var sååå less på att sitta hemma och göra ingenting, och trots att det gått bara en vecka med ”akta er!” för alla äldre människor, så höll hon på att bli tokig, sa hon. ”Jag måste prata med någon!” skrattade hon, och denna någon blev jag. Det var trevligt. Vi konstaterade att man ju inte vet hur länge detta ska pågå och om det är ända till årets slut, så kommer ”dom äldre” att dö av tristess och ensamhet till slut, konstaterade vi. Många av dom får hjälp med att handla osv, men resten…..

”….och jag älskar ju att gå och handla och titta på folk”, sa hon.

ensam gammal kvinna

Vet ni hur otrooooligt sorgligt och ensamt det kan vara att vara ensam? Man får liksom pröva sin röst ibland och säga ”Ho ho!” högt för att se om den fortfarande fungerar.

dö ensam

….men tanten sa: ”Jag dör hellre av coronan än av ensamhet.” Ja, stackars sjukvården… ….”men i värsta fall kanske man kan ligga hemma och dö, så man inte belastar dom…det går nog rätt fort….tror du inte?”, sa hon också. Jag sa att jag inte hade någon aning om hur fort det går att dö av coronan, men la till att jag hoppades att hon skulle slippa dö så.

 

handsprit

”Ja, jag håller ju avstånd och tvättar händerna noga, men nån handsprit har jag inte”, sa hon sen. ”Inte jag heller”, sa jag. ”Jag tror mer på att tvätta noga.” Vi enades om att det räckte. Sen sa vi hejdå och gick åt varsitt håll.

röka

Jag har också hört att rökare drabbas hårdare. Men å andra sidan så drabbas väl rökare hårdare vid alla sjukdomar!? Dom suger ju ner gift i lungorna, som därför fungerar sämre och man behöver andas för att leva. Liksom. Det säger väl sej själv.

Jag undrar hur länge det här kommer att pågå och vad efterverkningarna blir….

….och det undrar vi väl alla just nu.

Time will tell.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: