RSS Flöde

….åsså min egen julafton/erviluca

Postat den

JULAFTON 2019

MIN och mina söners julafton firades den 25/12 och det gick precis lika bra att fira julafton dagen efter som på självaste Dagen. När det inte finns småbarn med i bilden kan man fira lite ”hur som helst” känns det som…

sönerna julafton 2019 20

Vi träffades alla hemma hos oss och så fikade vi med kaffe och jättegod kaka. Sen satte jag sönerna i arbete: ”Äldste sonen skalar potatis och kokar den, Storing – fixar griljering på skinkan, steker köttbullar och prinskorv, Mellan kokar ägg, delar dem och fixar till dem så det blir goda….Minsting – gå ut med Milton och sen får du duka”. Alla okeyade utan bekymmer och sen blev det trångt i köket, vilket gjorde att jag mesta sprang omkring och var ivägen.

Men vad jag kom på var att jag kunde plocka undan skräp och fixa undan använda grejer så att det hela tiden hölls ordning i köket….typ. Eller nåt.

handla .jpg

Egentligen borde jag satt mej i vardagsrummet med en mugg glögg, för EGENTLIGEN hade jag ju faktiskt handlat och släpat hem allt så jag hade EGENTLIGEN gjort mitt! Jag tycker att sånt här fixande ska delas av alla. Jag vill inte bli en slutkörd ”hemmafru” som står och panikandas i ett hörn när allt är färdigt….

julbord

Så började firandet! Vi åt massor och även om allt var färdigköpt och inte rullat och fixat från grunden, så var det gott ändå. Både jag och Äldste sonen hade köpt vin så det fanns i mängder! Och julmust. Och öl. Och lite snaps.

Äldste sonen sa: ”Vi ska väl inte sjunga en massa julsånger?” med skräck i blicken vilket gjorde att jag inte började sjunga ”Hej tomtegubbar…”, som jag brukar, utan istället började jag sjunga ”Ta nu glaset i din hand, tjofadderittan lambo….”. Jag vet inte om det uppskattades, men ändå….

 

                          Alla tre läser reglerna till White Elephant…

 

sönerna julafton 2019

Efter att vi ätit oss mätta, dukades allt ut och vi gick in i vardagsrummet för att spela ”White elephant” som ska vara grunden till ”Julklappsspelet”. Först argumenterade vi en stund hur vi skulle lägga upp det hela och hade lite olika åsikter om hur vi skulle göra, men vi gjorde till slut som Äldste sonen tyckte, dvs körde Grunden till Julspelen: ”White elephant”. Det var trivsamt och kul. Alla fick ett par saker var och det kändes som att det var på en lagom nivå.

När då då.jpg

Sen gick vi ut i köket och spelade ”När då då?”. Jättekul, tyckte jag i alla fall. Jag älskar att spela spel! Det ger en härlig gemenskap. Storing vann.

cornish rex Theodore

Vaddå?! Jag har inte gjort nåt!

 

Ju längre kvällen led desto svårare blev det att forma munnen till ord….av någon underlig anledning, och sen åkte Äldste sonen och Mellan hem och kvar blev jag, Minsting och Storing. Minsting kröp in i sin grotta (sitt rum) igen och jag och Storing tittade på nån film på TV (minns inte vilken), medan Theodore attackerade Storings fot…

Sammanfattningsvis: En mysig julafton.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: