RSS Flöde

En fröjdefull jul/erviluca

Postat den

Julafton 2019 18

Barnen fick klä granen…

 

För fjärde året i rad har jag firat jul med drygt 120 personer i form av föräldrar och barn, mest barn. Ca 50 föräldrar och resten barn, tror jag. Den yngsta var 3 månader och den äldsta….vet jag inte, men det var en mormor där med sin dotterson…

Julafton 2019 10
En liten flicka sitter en stund mitt i allt ståhej och tycks prata med gubbarna som står innanför glasrutan…eller om hon räknade dom? Vet inte….

 

Det är en YNNEST (jag vet, gammeldags ord, men hittade inget annat nu) att få fira jul med alla dessa människor. Barnen är så glad och förväntansfulla när dom kommer och dom flesta har sin finaste klänning eller sin finaste skjorta på sej.

Julafton 2019 16

Vi bjöd på mat i MÄNGDER – jättegod mat (!) – och efter maten var det kaffe med mjuk hembakad pepparkaka och dessutom hade vi fått en mängd Alladinaskar som jag ställde ut på borden….SWISCH sa det (utan swisch) så var chokladen uppäten!

På övervåningen visades film för barnen, men dom flesta hade inte riktigt ro att sitta still hela filmen och titta…

Julafton 2019 12       Julafton 2019 13

I Öppna Förskolans lokaler var det pyssel i ena rummet och OJ vad det pysslades, klistrades och fixades!

Julafton 2019 14

I rummet utan möbler med bara en heltäckningsmatta lekte en av vår personal buslekar med killar som ville busa lite mer vilt…

Julafton 2019 15

…men en liten flicka hittade en vrå och lekte med sig själv där….

Julafton 2019 9

Två små skruttar stängde in sej under trappan och kunde leka ostört där. Smarta ungar!

 

Julafton 2019 4

En liten pojke berättade noggrant för mej om en vattenkran medan vi väntade på tomten på gården…Mycket viktig information.

 

I det stora hela var det ett mycket lugnt firande och så har det varit alla andra år också. Mammor och pappor är såååå tacksamma för allt och barnens ögon strålar hela julaftonen och hela tiden frågas det: ”Kommer tomten snart?”

julklappar

Och tomten kom! Med massor av paket och ALLA barn fick tre paket var!

Julafton 2019 11

Och den mat som blev över la vi i folieformar och så fick föräldrarna ta hem den.

Dom var så nöjda och glada och TACKSAMMA, men vad jag försökte säga när dom tackade och tackade var att det är ett rent och skärt NÖJE att jobba med detta på julafton, för det är en FRÖJD att få vara med och uppleva glädjen, dom glittriga klänningarna och ögonen och föräldrarnas oerhört lättnad över att dom lyckades med att låta sina barn få en härlig julafton!

                       GOD JUL!

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: