RSS Flöde

70-kortet /erviluca

Postat den

 

sjuttiokort.jpg

När jag började åka kommunalt i Stockholm hade man något som hette ”70-kortet” som man åkte med. Det var alltså som nuvarande SL-kort MEN det var ett litet kort där man hade klistrat dit sitt foto, och så hade man detta i ett litet plastfodral och så betalade man 70 kr och och fick åka på det en månad. Man var alltid tvungen att betala i slutet av månaden för att kunna nyttja det exakt en månad. Det gällde från den första till den sista varje månad OCH det var personligt.

spärrvakt.jpg

Man gick igenom den BEMANNADE spärren och visade sitt 70-kort. Det satt alltså en människa där och tittade på ALLA kort. Kul jobb. Not. Men kanske roligare än det är idag då man sitter och….rullar tummarna mest (=kollar på sin mobil).

sjuttiokort 3

Sjuttiokortet hette sjuttiokortet rätt länge (tyckte jag, men allt förr/när man var ung varade i och för sej länge…). Sen steg priset så småningom och steg och steg….och jag minns inte när sjuttiokortet ”bytte namn” i folkmun och blev ”månadskort” eller SL-kort.

När jag kollar på nätet vad dagens kort skulle kostat idag om det kostat ”70 kr” fast i dagens prisläge som blir svaret 267,48 kr. Eeeeeh, WHAT!?!

prisstegring.jpg

270 kronor. TVÅHUNDRASJUTTIO KRONOR!!

Och vad kostar ett månadskort från och med den 1 januari 2020??

930 kronor. NIOHUNDRATRETTIO KRONOR!!

Jag blir stum.

STUM.

Och ordblind.

 

#SL #SLkort #ACCESS #sjuttiokortet #enormprishöjning #varskadetsluta #förmiljön #sänkprisernapåSL #vemskaharådatt åka #betalaförenhelfamilj #niohundratrettiokronor #åkakommunaltförmiljön #detbordevaragratis #tabortspärrarna #färrekontrollanter #flertrygghetsvärdaristället #chockadavprishöjningen #skärperSL

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Ja det är ju galet. Samma med bensinpriset. Besökte Indonesien o för tankade vår chaufför för 69 kr o fick 10 liter bensin..

    Gilla

    Svara
  2. Varför ska man betala för att åka med sina kommunala färdmedel?

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: