RSS Flöde

Fas två – check! /erviluca

Postat den

fas 2

Fas 2 inleddes igår. Toalettringarna flyttades upp på toaletten. Dom stod alltså på golvet först i en (två veckor?) vecka. Jag är så otålig. På nätet tipsar kattägare att man ska låta varje fas vara i 2 månader för att det ska funka.

katt låda

Fas 1 var ganska jobbig, fast allt är relativt….men om jag var väldigt noggrann och renlig av mej och tyckte att grus och bajs och kiss på golvet på toaletten är hemskt – då var fas 1 jättejobbig. Men eftersom jag är mer ”Okeyrå, då är det grus på golvet. Shit happens. Let it be och det gå över.” Jag torkade inte ens upp det direkt (och alla noggranna människor skriiiiker: ”Neeeej!”) utan tänkte att ”det blir mer i morgon/om 10 minuter så… let it be.

katt uttalar sig

Så golvet på lilla toaletten har inte varit gångbart för människor i två (en vecka?) veckor nu, men det gör ju inget när man har en toalett till.

Egentligen borde jag låtit fas 1 vara en vecka till med tanke på alla Goda Råd som kattmänniskor skriver på nätet, men….

Jag tvättade av golvet, hällde ut sanden, rengjorde toalettinsatsen och fixade fint. Sen lade jag i insatsen i toaletten och därefter lyfte jag dit Theo. ”Okey, I get it”, sa han (för han kan lite engelska. Hur han lärt sej det vet jag inte…) och kissade direkt så att jag skulle förstå att han fattade grejen.

kattbajs

Sen lyfte jag dit Blinka och hon bah: ”Neeeeej!” och flydde iväg direkt. Jag tänkte att jag får vänta och se om hon fattat….det hade hon, för idag låg hennes bajskorvar på rätt ställe (ja, jag kan skilja på hennes och Theos bajskorvar. Jag är nämligen bajskorvs-expert).

Jag längtar till Fas 3. Då ska jag lägga en ring i toaletten med ett liiitet hål i. Det ska bli spännande att se hur katterna reagerar.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

roddmaskin-7109.jpg

För övrigt ska jag träna på min nya roddmaskin idag samt städa och fixa här hemma. Det är sååå skönt att vara hemma och fisa fixa. I morgon ska jag och grabbarna Grus (minus Storing som åkt upp till Luleå, f v b till Piteå där han ska plugga på en polisförberedande utbildning. Kul!) träffas och äta middag ute för att Äldste Sonen fyllde år igår. Han blev 36 år! Herregud!

När JAG var 36 år var jag gift (för andra gången) och hade två barn, och ett tredje på väg, och bodde i Gröndal i en fyra med min dåvarande man och jobbade som socionom/kurator på en Öppen Förskola i Midsommarkransen.

Victors spel rain of reflections

Äldste Sonen bor ensam, har eget företag (Lionbite.se) och flickvän och flyttade igår (på sin födelsedag) till en lägenhet MITT I Stockholm (från en lägenhet i Gamla Stan….och det är väl också relativt ”mitt i Stockholm”…). Den ska vi få se i morgon. #Spännande. Den 20 September kommer hans första eget skapade dataspel ut på marknaden. #Spännande.2.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Duktiga kissekatter
  🐈
  Men flytta från gamla stan 😮 varför.. Det ät ju supermysigt där ju!!

  Gilla

  Svara
  • Han har flyttat till en skitcool lght som är större än den förra och med uteplats. 👍🏻

   Gilla

   Svara
   • Aha, ok men gamla stan är ju gamla stan 🙂 vad är skitcool..för mig är det en sekelskiftes med kakelugnar ❤ love that 🙂

    Gilla

    Svara
   • Skitcool är när man har sin lght i källaren och ändå har vettiga fönster mot en uteplats samt har tre, fyra små trappor i sin lght, med små prång och lustiga hörnor, en ”håla” rakt ner med en stege att klättra ner på där man kan sitta i ”hålan” och….sitta och där hålan har en heltäckningsmatta! En otroligt ”egen” lght. Dock varken kakelugnar eller högt i tak, men otrooooligt annorlunda.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: