RSS Flöde

Semester dag 2 eller 4, beroende på hur man räknar/erviluca

Postat den

semester 2

Helt oplanerad semester. Alltså, jag visste att jag skulle ha semester, men jag har inga planer. ”Skönt!” kan man säga och känna att #nuskajagbaraslappa #jagskagöraingenting ”sköntmedingaplaner #jagskabaravila….

semester 4

…och så kan man lägga ut bilder på en GT, eller ett glas rött vin, på bordet med vacker bakgrund, som en solnedgång eller bara fötter….

…eller utsikt över klippor där man sitter en dag när solen skiner och kanske med en selfie där man har solglasögon och ser urcool ut….

Men…

….jag är liksom för SANN ibland – ofta. För ofta. För VERKLIG – även om jag har hur mycket fantasi som helst och tankar som snor runt som en berg-och-dal-bana på Gröna Lund som aldrig stannar.

semester 5

 

Så jag kan berätta att jag  först städade hela lägenheten ordentligt så svetten stänkte, fixade i ordning på altanen – och jävlar vad jag är snabb att fatta beslut ibland (ofta). Jag blev nästan själv förvånad när jag plötsligt hade satt upp gardiner med en häftpistol ute (för det hade jag inte ens TÄNKT på innan jag gjorde det).

Jag stod där och tittade och tänkte ”Oj, vad fort det gick!” och snyggt blev det. Men jag var lite förundrad över mej själv och mitt sätt att agera….

semester 11.jpg

Sen fixade jag middag, och som vanligt när jag bjuder hem sönerna, blev det inte riktigt bra….Av någon underlig anledning blir maten aldrig riktigt lyckad när sönerna kommer hem på middag….Dom klagar aldrig, och dom VET nog att ”jag får äta innan”….men det är lite tråkigt att det aldrig blir riktigt gott…

semester 7

….och dom kom hem till oss för att Minsting fyllde 20 år! Så vi firade honom med tokiga samtalsämnen, och mycket skratt.

semester 6

Sen har köpt kratta, liten spade och lite blommor på Plantagen, krattat den FULA gräsmattan som består av torkade bitar med och utan torkat gräs, ogräs och några långa vanliga grässtrån, planterat några blommor där hela påsen med jord gick åt (fast jag trodde den skulle räcka lääänge = ingen erfarenhet på området)…..

tvättmaskin.png

….och så har jag tvättat alla kläder. Ska nog, som vanligt på semestern, rensa bland kläderna också. Man kan ju inte bara köpa kläder – man måste slänga också eller ge bort. Hur länge kan man ha en blus egentligen? Om man tycker om den väldigt mycket, ska man ha den tills den går sönder då, eller luktar illa? Mina kläder luktar aldrig illa, för min svett luktar inte.

svettas 5

Jag svettas mycket (nuförtiden) men som tur är luktar det inte. OM/NÄR det börjar lukta (också) är det bara att gå och dö, för det är jobbigt nog att svettas i tid och otid så det rinner om hela huvudet. Jag svettas inte som vanligt folk under armarna, händerna eller fötterna – nejdå! Överallt utom just där. Bara för att vara Unik. Of course.

tänker

Så. Det var mina första dagar på semestern. Början av tre oplanerade semesterveckor, som jag hoppas går långsamt men fort. Eller tvärtom. Man hoppas ju alltid att det ska bli  en lyckad semester på nåt vänster, men trivs man superbra på jobbet kanske semester ska vara trist, för att det ska bli någon rättvisa här i livet. Liksom.

Write Your Book reminder on a wall calendar

EN plan jag har är att skriva mycket. Faktiskt. Men eftersom jag haft såna planer förut och inte kan lita på mej själv, så skriver jag inte om den planen. Så glöm det. Så låtsas jag som om det regnar. Fast det gör det ju faktiskt också, så jag behöver inte låtsas.

Det regnar dag 2 (eller 4).

glass 1

Och jag ska köpa glass! Gu´ vad jag längtar efter glass.

,

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Livet. Verkligheten. Den oförställda. 😊

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: