RSS Flöde

En turkos köttbulle med ben/erviluca

Postat den

Baddräkt från förr

Så är det sommar och varmt igen. Precis som det blir varje år. På ett ungefär. Och man ska fläka ut sin tjocka vita lekamen i solen igen och krypa i en baddräkt. Eller bikini. För mej tog det slut med bikinibärandet efter fjärde sonen. Eller om det var efter tredje….eller andra…. minns inte.

feta män i badbyxor.jpg

Man vill liksom inte att magen ska hänga ÖVER bikinikanten. Inte snyggt. MÄN får ha det så; magen över kanten  = helt okey (men å andra sidan har dom inte ALTERNATIVET att sätta på sej en baddräkt).

Å tredje sidan kan män ha sin mage hängande över kanter närsomhelst hursomhelst utan att det blir några större åtgärder.

baddräkt Erica cartoon

Jag tror att jag skulle vara mer van vid hängande mage om jag bodde i ett land där det ALLTID är varmt och man till slut tvingas sluta bry sej om sin hängande mage för att man blir liksom VAN att visa den för allt alla och man orkar inte bry sej till slut.

Jag tittar på baddräkter på nätet för någonstans inom mej TROR jag att det finns en baddräkt som jag kan se smal ut i. Jag VET! Det är så urbota korkat så jag skäms när jag skriver det. Jag är Den Ständiga Optimisten på ett otroligt Envist sätt: Jag kan se smal ut i en baddräkt, bara det är rätt baddräkt (TROTS ATT jag är ”tjock”, typ). 

köttbulle med ben

Jag HAR en baddräkt som funkar, dvs den passar rätt bra och är en rätt fin färg, men jag ser ut som en kött-bulle med ben i den. Troligen ser jag ut som en köttbulle med ben i vanliga fall också, men det är lättare att dölja när man har tunikor och sånt, så det är egentligen inte baddräktens fel att jag ser ut som en turkos köttbulle med ben….

Baddräkt Erica Maria Filippa

….men ändå. När jag ser alla slimma unga kvinnor med baddräkt i annonserna tänker jag att jag ändå kanske eventuellt skulle kunna se liiiite mer ut som en slim köttbulle med ben, och kanske det vore bättre med en annan färg…?

Jag är sååååå trött på att vara missnöjd med min kropp. Såååååå trött! Jag trodde det skulle gå över. Eller….jag trodde nog  helt enkelt inte jag skulle gå upp i vikt och bli….”tjock”.

Trots att ”alla” gör det vid en viss ålder.

Utom VISSA. Och dom kan gå och lägga sej.

Baddräkt Erica med Fiona

Det är som om man blir mer älskad om man är smal och vältränad. Det är det alla reklamer säger: ”VAR SMAL OCH TRÄNA OCH ÄT RÄTT SÅ BLIR DU LYCKLIG!” eller

”Du ska inte gå omkring och tro att du är lycklig om du är överviktig och inte tränar.”

Punkt.

inbillning.png

Antingen köper jag en ny baddräkt och inbillar mej att jag ser smal ut i den (jag är bra på att inbilla mej) ELLER så skiter jag i att befinna mej i baddräktssituationer i sommar….

…eller så BLUNDAR jag och sätter på mej den turkosa och INBILLAR mej att jag ser ”slim och vältränad ut”…..

…eller så växer jag upp:

Baddräkt Erica bla bla bla

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Sista alternativet lät bra, det tar vi! 😊

    Gilla

    Svara
  2. Du är väl inte tjock? Tycker du ser helt ”normal” ut..Sätt på dig baddräkten och njut av sommaren för jag LOVAR ingen kommer titta på dig och tänka där kommer en köttbulle 🙂

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: