RSS Flöde

Är banken en bank längre? Eller: VAD är mynt?/erviluca

Postat den

spargris

FÖRR kunde man komma med sin spargris och hälla ut mynten på disken i banken och säga att man ville spara pengarna – sätta in på sitt konto. Bankpersonalen log då glatt och tog pengarna och hällde i en räknare, skrev några siffror (ja, för hand!) i ens bankbok som man räckte fram, satte en stämpel och så var det klart.

NU-FÖR-TIDEN sparar man vissa personer jag pengar i en burk…. man inte småmynt. Punkt. För då blir det problem. Varför finns ens småmynt då?

mynt.jpg

JAG har sparat alla småmynt i en burk hemma. Så fort jag har småmynt i min ficka läggs dom i burken (eller ibland har jag skänkt mynten jag har i fickan till någon tiggare, men är otroligt kluven till detta).

räkna pengar.jpg

Härom-månaden skulle jag räkna mynten, men tappade räkningen efter att jag räknat alla s a s. Lite typiskt mej. Glömde hur jag tänkte…liksom. Så kan det bli. Men i vilket fall som helst så är det några tusen kronor i burken och nu när jag lagt ut massor av pengar på flytt och renovering och golv och ”faan-och-hans-moster” (gammaldags uttryck) och det dammar i plånboken  på kontot, så kommer burkpengarna väl till pass….

tatuering.jpg

….trots att jag någonstans i bakhuvudet tänkte använda dom till en tatuering eller två. Ja, på mej själv.

Nåja. Tatueringen får vänta. Det behövs mat!

bajs.png

Så jag räknade ihop 1000 kr i 5-kronor och 10-kronor och travade iväg gick till Handelsbankens kontor på Hornsgatan 150-någonting. Där tittade dom på mej som om jag sagt: ”Jag skulle vilja bajsa på er disk!” när jag sa att jag ville sätta in mynten på mitt konto.

Jag förstod inte ansiktsuttrycken och reaktionerna eftersom jag var på en BANK och hade PENGAR i en påse. MYNT är väl PENGAR?!? Eller? När blev dom bajs, liksom?

bajsblöja.jpg

Den första HB-kvinnan sa: ”Du kan väl ta det?” och tittade på sin kollega. Kollegan tittade på mej och sa: ”MYNT?!?”. ”Ja”, sa jag och funderade på om jag måste FÖRKLARA vad mynt är….Jag var ju liksom på en BANK. Det var nästan som om jag kände för att fråga var jag hamnat…”Har jag hamnat på ett SPA?” liksom. Eller nåt.

bombväska

En man ställde sej bakom ”HB-kollegan” och tittade misstänksamt på min genomskinliga påse full med mynt. ”Nej, det är inte en bomb…” hade jag lust att säga. Det SYNTES att det var 5-kronor och 10-kronor. ”Är det 5-kronor och 10-kronor?” frågade kvinnan, som jobbar på en BANK. ”Ja”, svarade jag, men hade lust att säga ”Nej, det är kottar och bär.”

”Hur mycket är det?” frågade kvinnan sedan. ”Det är 1000 kronor”, svarade jag.

Sen blev det tyst.

rädd man.jpg

SMÅMYNT på en BANK…..Spänningen stiger….Aldrig hänt förut. VAD ska personalen göra?

”Det kostar 50 kr för att sätta in pengarna på ditt konto”, sa mannen, som stod BAKOM kvinnan, myndigt.

”Kostar det 50 kr att sätta in MINA EGNA MYNT, dvs PENGAR, på mitt eget konto?” frågade jag för att förtydliga.

”Ja. Och så måste vi skicka iväg påsen”, la mannen till.

flygande mynt.jpg

”Ooookey…..”, svarade jag och funderade fortfarande på om jag faktiskt var på en BANK. ”Hur lång tid tar det då innan pengarna är på mitt konto?” frågade jag sedan.

”Tjaaaa, ca 10 dagar”, svarade mannen BAKOM kvinnan.

Eeeeeh, det tar TIO DAGAR och kostar 50 kr att sätta in 1000 kr i mynt på mitt konto. På en BANK! 

Det var bättre förr.

handelsbanken.jpg

Förresten såg jag när jag satte mej vid datorn senare att det bankkontor som TAR EMOT och räknar mynt ligger på SAMMA GATA men längre ner (beroende på varifrån man räknar), men DET kunde dom inte berätta där på Handelsbanken, Hornsgatan 150+ någonting. Skäms på er!

Jag tänkte inte hälla bajs på er – jag tänkte bara sätta in mina egna pengar (för det ÄR faktiskt PENGAR) på mitt eget konto!

trasig spargris.jpg

PS. Låt inte era barn spara pengar/mynt i en spargris! Slopa alla spargrisar! DS.

 

#mynt #sparapengar #vadärbanken #pengarpåbanken #handelsbanken #bajs #vadärmynt #spargris #varningförspargrisar

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: