RSS Flöde

Om jag var man…/erviluca

Postat den

Om jag var en man 2

Om jag vore man och socionomutbildad samt familjeterapeututbildad (+ alla andra utbildningar jag har: Marte Meo, ART, FFT och en massa andra förkortningar) skulle jag vara CHEF över mitt eget företag som jag skulle ha i en lägenhet mitt i Stockholm med anställda som kör olika terapier och jag hade givit ut böcker om familjeterapi, barns utveckling och behandling….

Om jag var en man 3

….eftersom mina barn till mestadels fötts och tagits hand om av min fru, som också skulle vara välutbildad inom en liknande bransch. Och även om jag själv tyckte (var övertygad om) att jag delat alla hemuppgifter rättvist med min fru, som jobbat deltid i många år (”pga barnen”), så skulle jag ha ägnat en större del av min tid åt att skapa mitt eget företag samt skriva mina böcker….

Om jag var en man 5

…men jag skulle ändå ha mycket god relation till mina barn, eftersom jag skulle tycka att KVALITETSTID är viktigare än KVANTITETSTID….Jag hade dessutom tagit ut min beskärda del av pappaledighet för varje barn, vilket jag var glad, tacksam och stolt över….

…och jag skulle tjäna minst det dubbla mot det jag gör nu! Och bo i en stor villa i….Täby.

Om jag var en man

Jag skulle också ha en mycket kärleksfull och varm relation till min fru, eftersom jag skulle vara duktig på att SE och LYSSNA på henne aktivt samt stötta henne i allt hon ville företa sej. Jag skulle också lägga vikt vid vår tid tillsammans och ibland bjuda henne på en helg på ett SPA, en helgresa till någonstans (utan barnen, som skulle vara hos sina far- eller morföräldrar el dyl) och längre familje-semestrar där vi skulle åka skidor eller bada och ha det mysigt med barnen.

jämlikhet 5

Jag skulle vara en aktiv jämlikhetsförespråkare utan att för den skull förstå det fullt ut (eftersom jag är man).

Jag och min fru skulle ha en bra och aktivt sexliv, och vi skulle båda vara noga med att ta hand om våra kroppar genom att löpträna regelbundet, och min fru skulle gå på afrikansk dans en gång i veckan,  och vi skulle vara bra på att kramas och ”ta på varandra” i vardagen och vara intresserade av, och nyfikna på, varandra trots att vi levt ihop i många år….

grillfest.jpg

Vi skulle ha några härliga gemensamma kompisar/familjer som vi umgicks med allihop då och då, och jag skulle ha några killkompisar som jag känt sedan jag var ung som jag träffade då och då på en ”killkväll” och min fru skulle ha sitt tjejgäng.

FY FAAN VAD BRA JAG SKULLE HAFT DET OM JAG VARIT MAN!

Jag skulle vara känd för alla mina böcker också, och för att jag uppfann #ericamodellen. Troligen utan a. Ericmodellen, för troligen skulle jag ha hetat Eric.

Men nu är jag ju inte man, och får stå ut med det.

Om jag var en man 6

Jag är ändå tacksam för att ha fötts i Sverige, för att om jag varit JAG och fötts i Indien, Afghanistan, Pakistan eller något annat kvinnofientligt land…..OJ OJ OJ! Då hade jag nog eldats upp, tror jag.

 

 

 

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Har du vaknat nu? Men faktiskt så kan du nå din dröm…”trots” att du är kvinna!

  Gilla

  Svara
  • Jag kan nå många drömmar, men jag kan inte ändra på att det är jag som väntat och fött barnen och ammat dem och jobbat deltid. Jag kan heller inte ändra på att män lättare blir chefer inom mitt yrke och ”behövs” på ett annat sätt (och i mångt och mycket inte behöver prestera lika mycket). Jag kan heller inte ändra på att man fortfarande mer tror på en man som föreläser/pratar om något ämne än en kvinna. Etc etc.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: