RSS Flöde

Jag flyttar och flyttar…./erviluca

Postat den

The Neverending Story

Never ending stooooryyyyy…..

Den här flytten tar liksom aldrig slut. Först var det att FÅ en lägenhet och sen det där med besiktningen som aldrig godkändes och sedan renovering av nästan allt….

…och sen att INTE bli godkänd av besiktningsmannen ändå. Sen var det packande av allt – och ändå blir det aldrig ”ALLT”, för det ligger alltid saker överallt som liksom inte ”fick plats/platsade någonstans”….

….åsså alla säckar med grejer som slängts och som skänkts….

kasta bort 2

….och rensning i källaren: Kasta, kasta, kasta (och ge bort)…. #dåligtsamvete – både för det jag kastade som jag kanske INTE skulle kastat och för det jag behöll, som jag kanske ”borde kastat”….

flyttbil

Sen hyrning av Största flyttbilen och så Dagen För FLYTTEN….och en hoppfull tro att allt kommer att få plats samt att flytten kommer att gå geswint geshwint  geschwind , vilket jag BORDE lärt mej att det aldrig gör, men ”hoppet är det sista…..”.

diskborste

När man flyttar in alla sina gamla grejer i en ny (-renoverad) och fräsch lägenhet, blir ens grejer så…fula och…fula! Man vill liksom inte ha dom längre. Man vill ha NYTT. Men det har man inte råd med – att köpa allt nytt alltså – men man gör liksom ett litet försök….med nya gardiner och en ny…diskborste.

i källaren

Fixa, tänka, fixa, tänka….Bära ner i källaren. Fixa lite mer….Och dessutom försöka LEVA som vanligt. Vakna, duscha, äta, gå till jobbet, jobba, åka hem (jättefort!), handla, gå  hem, gå ut med hunden, laga mat, äta, titta på TV, sova….typ. Som vanligt. Och sen allt det andra:

”Var är osthyveln/kniven/tillbringaren/sängen (?! nä…) /filtarna/kudden/handdukarna?”

och

”Jag borde möblera/städa/tvätta/kasta/gåtillkällaren/flyttabordet/sättaupptavlor…”

…..men jag ORKAR INTE!

Och så precis hämta andan så är det dags igen: Hyra flyttbil och ”ta det sista” och ”det som är i källaren” (som FAKTISKT är rensad).

……………………………………………………………………………………………………………………………..

flyttbil

I helgen hyrde jag så flyttbil igen. Min syster skulle köra. Jag kör numera helst inte bil alls och speciellt inte en flyttbil. Min syster är duktig på att köra. Och ganska orädd. Vi hämtade upp Mellan (som fräste i mobilen: ”Är ni utanför NU?!? REDAN?!? KOM INTE IN!!”) så vi väntade utanför…

skrivbord

Jag tänkte köpa ett skrivbord via blocket alldeles nära där Mellan bor, men sen visade det sej att skrivbordet var för stort (tänkte jag när jag såg det)….men senare när jag kom hem igen och tittade på väggen där Minsting skulle haft skrivbordet såg jag att det nog hade passat. Blir såååå trött på mej själv! ”Mätte du inte?” frågade Mellan. Och jag fick stå med mössan i näven och skämmas. As usual. Somliga lär sej aldrig. A L D R I G.

betongfundament

Vi åkte till Åkersberga och parkerade utanför McDonalds eftersom vi var så hungriga; Först äta – sen jobba. När vi skulle åka ifrån parkeringen efter att ha ätit råkade min syster svänga för snävt till höger och fastnade med flyttbilen på en betong-grej. Så hängde bilen där med hjulet snurrande i luften. Vi bah: ”Eeeeh, VA?!?” och Söstra Mi sa: ”Jag svimmar!” för hon tyckte det var så läskigt. Jag hoppade ur bilen, gick runt den och försökte TÄNKA. Det gick sådär….

hjälpande hand 3

Efter en kort stund stannade en bil med en man (som bröt på polska. ALLTID är det invandrare som är EXTRA hjälpsamma. ALLTID!) och han försökte ge oss tips vad vi skulle göra. När han såg hur handfallna vi var så hoppade han ur sin bil och fixade och trixade tills flyttbilen till slut kom loss. TACK för det!!! Sååååå snällt!

pengar borta

När vi senare lämnade tillbaka bilen fick jag betala 3000 kr i självrisk (för som tur var hade jag tagit den extragrejen med försäkringsskydd på ca 100 kr). Dessa 3000 kr skulle EGENTLIGEN ha gått till att köpa golv för….men det blir aldrig som man tänkt sej.

Vi åkte sen och hämtade grejerna som var kvar i lägenheten och källaren. Minstings cykel blev kvar eftersom vi inte hittade cykelnyckeln som hörde till låset. MIN cykel fick åka med. ÄNTLIGEN! I love my bike. ❤

flyttkaos

Sen öste vi in all bråte i min nya lägenhet som blev ”nerslummad” direkt efter att ha varit så fiiin i ca 1 vecka… Jag fick springa upp och ner till källaren och ösa in grejer där också. Nu är källaren full kan jag säga. Och då har jag slängt allt jag kunnat. Säkert kan jag slänga mer, men någon måtta får det vara på vad man klarar i ett svep.

duscha

Underbara U var hemma hos mej och satt i mörkret och drack vin… 😛 när jag kom svettig tillbaka från att ha lämnat tillbaka flyttbilen. Han blev beordrad att göra mat medan jag duschade. Jag hade svettats som en gris (svettas dom??) så det var nödvändigt med uppfräschning.

rött vin

Sen blev det god middag med vin. Mycket vin. Och TV-tittande. Minns inte vad jag såg. Så mycket vin blev det. Å andra sidan blev jag påverkad av ETT glas, så det var nog inte så mycket vin när jag tänker efter….

Nu är det bara omläggning av golv, omtapetsering av ett rum samt målning av två dörrar kvar.

PUST!

utmattad

 

Det ska bli sååååå skönt när det är över och jag är klar med det gamla och kan njuta av den nya fullt ut på heltid.

 

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. stefan viktorsson

    Det verkar vara jättetrevlig att flytta…Stefan.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: