RSS Flöde

Lättlurad/erviluca

Postat den

Erica bild.jpg

Man kan tro att jag är värsta supercoola kvinnan – omöjlig att lura och med full koll. Förstår om ni tror det.

Men skenet bedrar.

naivitet.jpg

Jag är lättlurad. Superlättlurad och rätt naiv. Jag tror gott om dom flesta och (vill) tro att dom flesta människor gör sitt bästa och vill gott. Det är viktigt för mej att få leva med den (livslögnen?) tron, eftersom det gör ONT i mej om det inte är så.

Att vilja andra människor ont är så….elakt. Och det är som att kasta sten i glashus. ALLA är ju människor. Jag tror att ondska finns, men jag hoppas inte den finns för nära mej…

Nåja.

Lättlurad är jag, även om jag låtsas att jag ”fattade hela tiden”. Nuförtiden låtsas jag inte lika mycket, men jag är som ett stort ? och fattar inte förrän efter en låååång stund.

värmeljus

Igår tex: Jag tog några ljus och ställde på långbordet i köket där vi äter tillsammans på jobbet – tjejerna (13-20 år) och vi personal. Sen gick jag iväg för att hämta några stolar. När jag kom tillbaka hade ljusen slocknat. Jag tänkte att dom hade brunnit ut eftersom jag tände ljusen ett par timmar tidigare och hade på en byrå, så jag gick iväg och hällde ut kvarvarande stearin i en papperskorg och gick och hämtade nya värmeljus, som jag tände.

värmeljus 1

Ställde ljusen på bordet igen. Sen gick jag iväg igen för att ”göra något”. När jag kom tillbaka var ljusen släckta. ”Dålig kvalité”, tänkte jag….”…eller så satte jag ner ljusen på snedden så att veken drunknade, liksom…”. Jag tände ljusen igen och gick iväg och gjorde något. När jag kom tillbaka var ljusen slocknade igen. ”Meh! Vilken dålig kvalité det är på dom här ljusen!” utbrast jag och tände dom igen.

fnissa

Bakom mej stod några tjejer och skrattade. Jag fattade fortfarande inte. Jag tände ljusen och fixade färdigt vid bordet. En av tjejerna la armen om mina axlar och skrattade och sa: ”E vi LURAR dej!”. Jag fattade fortfarande inte. ”Hur lurar ni mej?”. Hon tittade på ljusen och alla skrattade. Och jag bah: ”Eeeeeh….?? VA?!”. SEN förstod jag!

lurad

”Jahaaaa! Ni blåste ut ljusen när jag gick iväg!”

Bra lur, tycker jag, även om det tog lång tid för mej att fatta.

Jag kommer att tänka på det där Youtube-klippet där någon häller schampo i en killes hår om och om igen och han tvättar och tvättar och får aldrig ur schampot…. Lite så.

Jag är inte ensam om att vara lättlurad.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: