RSS Flöde

Fel fokus – igen och igen /erviluca

Postat den

https://www.metro.se/artikel/cissi-wallin-sätt-fokus-på-tystnadskulturen-istället-uppdrag-granskning

Mycket bra inlägg i debatten!

cissi wallin.jpg

Hon är bra den där Cissi Wallin.

Det är väl därför hon blir hotad av en massa rädda män. Starka kvinnor skrämmer. Män. Kanske skrämmer dom några kvinnor också, men det är oftast männen som i sin ilska och frustration ska ”knulla dej i alla hål” eller ”våldta dej/stycka dej…” och vad det nu är. Jag har inte ens fantasi nog att gissa vad dom skriver. Men det är värre än vad min hjärna kan uppbåda i alla fall.

flicka 11 år.jpg

ALLTID hamnar fokus fel. ALLTID när det är en man mot en kvinna. Eller många killar mot en tjej.

Jag har såååå många gånger hört killars/mäns (konstiga) anledningar till det dom anklagas för. Jag har jobbat med små tjejer som blivit utsatta av pappor/styvpappor/bröder/kusiner och det är allt ifrån ”HON ville det!” (flickan var 8 år), ”Jag sov medan hon utsatta mej!” (flickan var 7 år) till ”Jag visste inte att hon var så ung” (flickan var 11 år)….och andra knäpp-lögner.

våldtäkt 5.jpg

Eller när man fått höra från åklagare eller polis att ”Ord står mot ord” eller ”Han säger att han inte gjort något och att tjejen hittat på allt. Hon ljuger tydligen jättemycket. Om allt!” (jättevanligt).

Och så kommer det artiklar och uppsatser om dom STACKARS männen/killarna som blir ”falskt anklagade”, och jag suckar och tänker på att dom tusentals (miljontals!) tjejer (och också killar) som blivit utsatta för övergrepp (ibland år ut och år in) UTAN ATT NÅGON ENDASTE JÄVEL DÖMTS (eftersom det ”inte finns några bevis”).
Är det inte DÄR fokus ska ligga: VAD SKA VI GÖRA FÖR ATT ÖVERGREPPEN SKA UPPHÖRA??

våldtäkt 1

Förövarna går 90 fall av 100 fria och kan förgripa sej vidare på tjejer, som inte har BEVIS NOG efteråt. Dessutom tror ”folk” att om en man inte blivit fälld är han oskyldig. Så är det inte. Det fanns bara inte BEVIS NOG för en fällande dom. Och tar åklagaren inte upp det till åtal så är det för att det inte finns BEVIS NOG. Det betyder INTE att det inte hänt!

våldtäkt 3

Tips:

OM du blir våldtagen: Filma övergreppet! Ha helst några vittnen med som är trovärdiga. Och nyktra. Ta lite hår av förövaren (bra för DNA-spårning). Låt eventuell sperma vara kvar där den hamnar (på dej). Ta förövarens namn och telefonnummer (ifall det inte är en ”närstående”, som det ju faktiskt oftast är). Gör det tydligt för förövaren att du INTE vill bli våldtagen, så att han inte misstar sej och tror att du VILL bli våldtagen.

En sak till: Bli aldrig full. Och klä dej sedesamt. OM du inte vet vad sedesamt betyder – googla.

Just saying.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: