RSS Flöde

Heja Cissi Wallin! /erviluca

Postat den

cissi wallin.jpg

https://www.metro.se/artikel/cissi-wallin-patriarkatet-det-reella-hotet-mot-pojkar-och-män

Cissi Wallin skriver krönikor i Stockholmstidningen Metro vilket hon gör med den äran! Faan vad bra hon är! Stark, tydlig och klar, med en gnutta självironi/humor och dessutom är hon otroligt KLOK!

Jag älskar att läsa hennes krönikor! Dom handlar om Viktiga Saker, såsom MÄNNISKOR, RELATIONER etc. Inte tråkiga saker som aktier, börsens uppgång och fall, SAKER och PENGAR.

rädd för feminism.jpg

En kille skrev ett debattinlägg i Metro häromdagen om att han nu var rädd för MATRIARKATET – nej så skrev han faktiskt inte – han skrev att han var rädd för FEMINISMEN. Och jag tänkte: ”Jaha. Nu kommer det. Rädslan för feminismen. Igen” Zzzzznark. Liksom.

feminism 6.jpg

En del s k feminister är manshatare, och hatar ALLA män, men dom flesta är nog som jag; att vi tror på jämlikhet (för att det är så SJÄLVKLART) och därför kallar oss feminister och vi älskar män som är schyssta, precis som vi älskar kvinnor som är schyssta. Dom dumma kan dra! Liksom.

feminism 2.jpg

Tyvärr är det ju så, att många utav oss tjejer/kvinnor varit (och är) utsatta för allehanda sexistiska skämt och mer eller mindre lätta/grova övergrepp av killar/män samt allt det där som vi knappt märker, eftersom vi är så vana och eftersom vi inte kommit dithän än att man behandlar alla precis likadant – oavsett könstillhörighet.

 

sexism.jpg

Såna där ”små-nyp” – både fysiska och psykiska som utförs av ”vissa” killar/män mot tjejer av slentrian eller för att dom har en dålig kvinnosyn. Eller kanske för att dom är idioter. ”Små-nyp” som vi kanske inte ens tänker på, men som inte känns bra i magen just då, men som vi inte orkar agera på, för att om vi agerade på alla såna små-nyp skulle vi inte få göra annat. Och vi orkar inte! Eller vågar inte.

bilder på män respektive kvinnor i media.jpg

Även killar utsätts för såna där ”små-nyp” hela tiden, och det kommer inte att bli någon större förändring förrän alla vettiga killar säger ”NEJ!” och ”STOPP!” eller ”Jag-vill-inte-vara-med/lyssna” och det kommer inte att bli någon djupgående förändring förrän alla (vettiga) tv-kanaler slutar sända sexistiska filmer och dockusåpor, och det kommer inte att bli någon förändring förrän reklamen visar andra förebilder än ”trevliga och goa och smala och vältränade kvinnor” med VISSA budskap och ”coola snubbar” för ANDRA budskap.

vågskål 2

Jag tror också att pendeln först kommer att slå över lite för mycket åt det feministiska hållet innan vi hittar en bra medelväg, för så ser nästan alla förändringar ut här i samhället:

vågskål 1

Först är det för mycket SI – sen ändrar vi på det och då blir det för mycket SÅ! Sen hamnar vi i en gyllene medelväg där alla levde lyckliga i alla sina dagar. Typ.

Och då ska vi förändra Något Annat.

vågskål 3

Tänk vad förbaskat bra människosläktet kommer att vara om 1000 år! Wohooo! Ser fram emot det.

Varje generation tycks bli lite bättre än den förra (med vissa undantag, som går åt andra hållet, eller harvar runt i samma skit generation efter generation….) och vi utvecklas ständigt på alla områden. Trots att vi tycker att vi är så bra nu….kommer nästa generation att skratta åt hur vi tänker, och tycker nu om vissa saker.

feminism 7.jpg

Jag tror jag hamnade liiiite snett nu i mina funderingar….Liiiiite liiiite.

Jag ville skriva om Cissi Wallin och hennes klokhet: Heja hon!

Kram!

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: