RSS Flöde

Intressant… /erviluca

Postat den

Veta allt kvinna

Jag har en praktikant nu. En Alldeles Egen Praktikant. Och jag ska lära henne ”allt jag kan”.

Så jag pratar och pratar och pratar och berättar och pratar så att hon säkert får håll i öronen. Nej, inte hål – håll! 

feel-all-the-feelings

Det är så mycket jag vill förmedla. Men samtidigt förstår jag ju att man måste UPPLEVA och KÄNNA SJÄLV och VARA DÄR för att lära sej och förstå.

Hon säger att hon överrumplas av KÄNSLORNA som översvämmar rummet ibland – att våra besökare brister ut i gråt eller blir arga eller berättar djupa och svåra saker….och hon vet inte riktigt hur hon ska hantera detta.

gråta inuti skratta utanpå

”För i Vanliga Världen går människor omkring och håller tyst om sina Svåra Saker, ler och är som vanligt. Det syns inte utanpå dom vad dom upplevt och hur dom har det i sina liv.”

Jag vet allt

Det är kanske därför jag har fått svårt för ”Den vanliga världen” – den där man inte berättar om hur det ÄR, den där man inte berättar något utan ler och håller tyst. Den där man säger A och menar B, eller säger C och menar INGET. DEN världen är inte helt lätt.

gråta är bra

Men den här världen där man berättar hur det VERKLIGEN är, på djupet, gråter, skrattar och KÄNNER – den världen känner jag till. Och här finns jag dagligen och har funnits i 30 år.

räls

Och därför är det så spännande att höra hur det är att komma Utifrån och kliva in i min dagliga verksamhet, för ofta vet jag inte ens vad jag KAN och VET, som inte alla andra KAN och VET….för allt går liksom som på räls…

Typ.

Det är nyttigt att vara handledare. Och ha en praktikant.

Rekommenderas varmt.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: