RSS Flöde

En Ständigt Övervakande Inre Boss eller #jagduger/erviluca

Postat den

inre boss

 

Som tjej har jag haft en ständigt Övervakande Inre Boss som Ständigt ifrågasatt mitt utseende och min vikt. Och det har inte varit någon snäll Boss. Hen har varit otrooooligt petig och hackat hål på varenda litet försök till ”jag-duger-tankar”.

#jagduger

arg kvinna cartoon

Ständigt har den Inre Bossen tjatat om ”2 kg hit och 3 kg dit”. Vikten har varit VIKTIG – ibland Livsavgörande: ”Du får INGEN kille om du inte går ner 2 kg! Så ÄR det bara.” Och så har man stått där framför spegeln och sett hur otroligt stooooora och tjocka dom där 2 kg är som sitter som en bulle mitt på magen eller ibland sitter på en (inbillad) dubbelhaka.

#jagduger

bröst.png

På något sätt har den Inre Bossen aldrig lyckats få mej att ifrågasätta min bröst. Jag vet inte varför, men har hen ens andats något om mina bröst, har jag slagit dövörat till, men jag vet mååånga tjejer som har en Inre Boss som tjatar om brösten så att dom till slut måste stoppa in silikon i dom, och kanske den Inre Bossen inte ens då blivit nöjd. Fi faan, säger jag bara för missnöjda Inre Bossar.

#jagduger

att inte duga

MIN Inre Boss har tjatat om min mage och min dubbelhaka (och inget av dom existerade då, i början…Det SER jag ju på alla bilder!) i alla år. Jag minns att jag som ung satte på mej en åtsmitande klänning och kunde tänka att jag ”lurades” när (Den Inbillade) magen inte syntes: ”Man ser den inte nu, men vänta du tills jag är naken….” och sen om den inte syntes när jag var naken, så tänkte jag att ”….men vänta du tills jag böjer mej lite åt sidan och samtidigt sträcker benet så att det putar ut…DÅ ser man minsann Den Hemska Bullen!”.

#jagduger

lurades

Jag minns när jag köpte storlek 34 och kände att jag lurades med det också; ”…för egentligen har jag storlek 36, men jag lyckades klämma in mej i storlek 34 för tillfället”. EN period under alla år kände jag mej SMAL, men då var jag faktiskt mager och vägde 48 arma kilo till mina 167 cm. Då kunde jag stoppa in en tjock stickad tröja innanför byxorna (i storlek 34) och ändå se smal ut.

tjock mage

Igår satt jag och en kollega (båda 50+) och pratade om våra magar (och kroppar för övrigt), och jag kände att jag blir såååååå trött på mej själv när jag håller på så här! Varför kan jag inte bara få DUGA (inför mej själv) och varför kan jag inte skita i extrakilon hit och dit? Hon tyckte detsamma och sa samma sak som jag skrivit ovan; att ”när jag var ung och verkligen SMAL så tyckte jag ändå inte att jag dög/var smal”.

#jagduger

Och denna eeeeeeviga Inre Boss som heeeeela tiden KRÄVER att jag går ner i vikt. Hen krävde det för 40 år sedan och hen kräver det NU!

stick och brinn

”Stick och brinn!”, fräser jag. Men hen lyder inte.

Men det är ju nästintill omöjligt att få den Inre Bossen att försvinna när VARJE tidning, och varje dags FB:s-tittande innehåller att KVINNOR ska antingen gå ner i vikt, göra 30 situps, push-ups eller ”squasch” (?) – alla jävla rörelser HETER ju något också ”nuförtiden – springa en mil, lyfta hantlar och motionera i tid och evighet. Amen.

”…..ba´fatt det är så skööööönt!”. Liksom.

#jagduger

tränande kvinnor.jpg

NÄR ska jag (vi) få DUGA?

Och då kommer alla hurtiga och duktiga kvinnor (som aldrig ifrågasätter sina kroppar = finns inte) att säga ”du-behöööööver-inte” och ”tänk-positivt” och ”du-duuuuuger” och ”älska-dej-själv” och ”jag-motionerar-bara-för-att-det-är-så-sköööönt”. Men FINNS det kvinnor som GÖR det på riktigt? I dagens utseendefixerade Sverige? På riktigt? I verkligheten?

Liksom.

#jagduger

kvinna man tittar i spegeln

Känner män allt detta? Nope. Dom visar glatt upp sina stora magar och ser det som ”pondus”. Och det är ju bra (för dom). Men varför får inte våra magar vara ”pondus” eller ”plufsig-ex-gravid-mage-fin”. Typ. Män kan t o m säga att dom tränar, fast dom gjorde det en gång för ett halvår sedan, och så är dom nöjda med det. Och det är ju bra, och jag skulle vilja vara sån. Men kan inte.

Och det är medias fel (tror jag). 

Och förresten är trådsmala modeller fula. Och ute.

krossad-ruta1

….åsså avslutade jag med att kasta sten i glashus.

Igen.

Fi fan.

 

 

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: