RSS Flöde

För sällan…./erviluca

Postat den

dator gammal

 

Oj, vad jag har skrivit lite på sista tiden. Det största anledningen är att jag inte har någon vettig dator hemma…eller så har jag det men har inte ”fått hjälp med att sätta upp den”, eller vad det heter…

gammal skördetröska

Jag hade en skitbra laptop till mitt förra jobb, men den lämnade jag ju tillbaka när jag slutade där. Och så var jag utan dator. Typ. Men det står en gammal dator på golvet under mitt skrangliga skrivbord hemma. Oinkopplad. Den är lika gammal som en gammal skördetröska. För datorer blir ju gamla fort. Den hade jag tänkt att skrämma igång någon dag, eller kväll, när andan faller på. Det har den inte gjort.

tv.jpg

Häromdagen försvann min TV. Alltså, den stod kvar där den stod…den gick ingenstans, men kopplingen till Telia försvann. Enligt dom har jag en obetald faktura, men enligt mej själv har jag inte det. Därom tvistar di lärde. Typ.

batman

Så då satt jag där och stirrade på en svart skärm. Då kom Batman och räddade mej….. i form av Mellan. Han fixade Netflix på TV:n och så kunde jag VÄLJA vad jag ska se. Det är en annorlunda känsla. Det har alla under 40 redan gjort sedan dom föddes….jag vet! Men jag är inte under 40.

strange things.jpg

På Mellans inrådan tittade jag först på ”Strange things” säsong 1 och 2 i rasande fart. Det blev ingen städning och knappt någon matlagning den helgen… Men det gör inget när sönerna är så stora. Nu har jag sett båda säsongerna och väntar på säsong 3 (om det ska bli någon).

13 reasons why.jpg

Häromdagen startade jag tittande på ”Tretton anledningar varför” eller något sånt. Det är en tjej som begått självmord som pratat in 13 kassettband som hon lämnat efter sej, som hennes ”kompisar” får lyssna på. Mycket intressant. Det är tufft att vara ung kan jag sammanfattningsvis säga.

Vi säger ofta: ”Åh! OM jag fick vara ung igen!” som om det var värsta jättekul. Det var det inte. Det var mycket som var jobbigt och svårt och så var det osäkerheten och rädslan för att inte höra till…oron över hur det ska gå….pluggandet….läxorna….etc etc. Den känslan kommer tillbaka när man ser ”13 reasons why”…

tonårsgraviditet.jpg

Såja. Nu har jag skrivit om lite gott och blandat och nu ska jag iväg och hålla kurs i en ”blivande-unga-föräldrar-grupp”. Skitkul! För mej.

Kram!

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

  1. Kan ingen hjälpa dej att få igång datorn?

    // Kao

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: