RSS Flöde

#metoo (2) /erviluca

Postat den

säg nej 6

Det jag minns….

…..om ”gränsöverskridningar” som män/killar gjort mot mej:

Jag är 13 år och svarar i vår hemtelefon. Det är en man som säger att han gör en telefonundersökning. Han ställer först några ”oskyldiga frågor” (minns inte vilka) och jag svarar artigt. Sen börjar han fråga vad jag har på mej och det blir konstigare och konstigare frågor, om vad jag har på mej, hur mina trosor ser ut…. och jag blir obehaglig till mods och till slut ropar jag på mamma. Då lägger han på luren. Jag känner mej äcklad. Och förstår inte.

säg nej 2

Jag är 16 år och har varit på disco och dansat. Det är en kille jag är ”kär” i, som jag dansat med jättemycket, som går samma väg hemåt som jag. Vi håller varandra i handen. Plötsligt drar han in mej i några buskar och drar ner sin gylf. Jag drar upp gylfen igen och går därifrån. Han kommer förvånad efter och börjar skratta. Jag skrattar INTE. Efter en stund möter hans kompis upp, som frågar ”Hur gick det?”. Killen säger ”Jag berättar sen”. Jag säger ingenting. Är rädd och upprörd, men försöker hålla masken och vara lugn. Jag träffar aldrig den killen igen. (Fotnot: Jag är då oskuld).

säg nej 4

Jag är från 9-13 år och nästan varje dag, står en man innanför stängslet till det område jag cyklar igenom på väg till skolan. Han står där med den röda kuken rätt ut och onanerar. Jag cyklar fort förbi. Det är såååå äckligt, men dom vuxna säger att dom som blottar sej inte är farliga, så jag säger inget till någon och fortsätter cykla förbi den äckliga mannen varje morgon. Jag ser fortfarande hans äckliga stora, rosa erigerade penis framför mej….

säg nej 5

Jag är i övre tonåren. Mamma och pappa har fest hemma med sina vänner. Jag går in och hälsar på dom. Mamma och pappas vän Åke ber mej att sätta mej ner en stund bredvid honom i soffan. Han vill höra hur jag har det. Jag sätter mej bredvid Åke, som jag tycker är en ”äcklig fabror”. Han är lite full och det är hög musik och rörigt runtomkring. Åke lägger handen på mitt lår och böjer sej fram emot mej och andas tungt och väser någonting om att jag är sexig eller snygg eldyl i mitt öra. Jag svarar med ett artigt ”tack” och reser mej upp och säger att jag måste…bla bla bla….jag är så äcklad att jag nästan vill kräkas. Jag berättar inget för mamma eller pappa.

säg nej 1

Jag är ca 20 år och sitter på en buss. Bredvid mej sitter en man och läser tidningen. Plötsligt stöter han till mej varvid jag tittar dit och han lyfter på tidningen och ”voila!”: STOR erigerad kuk. Jag gör…ingenting. Varför? Chock? Pinsamt? Vet inte.

säg nej 3

Jag är ca 20 år och är på väg hem från ett disco. Bakom mej går ett gäng killar i samma  ålder. Dom börjar kommentera mej högljutt, hur jag ser ut och vad dom skulle vilja göra med mej (”henne skulle man knulla….”) etc. Jag är LIVRÄDD. Men jag vill inte börja springa eftersom jag tänker att det kanske startar någon slags jaktinstinkt i dom. Så jag går stolt och rakryggad hemåt och låtsas att jag inte hör. Jag klarar mej. Inget händer, men hjärtat går i 180 och jag är verkligen skräckslagen.

säg nej 2

Jag är ca 20-25 år och blir blottad för i Hagaparken, på en strand, bakom en husvägg, i en port etc. Jag vet inte  hur många gånger jag blivit blottad för faktiskt. Jag måtte haft världens otur, för fyfaan vad många blottade erigerade kukar jag sett!

säg nej 4

 

Jag är ca 25 år. En kille som jag är tillsammans med frågar mej om jag någonsin testat analt samlag. Jag svarar att jag provat och att jag inte gillar det och att jag INTE vill ha analt sex. När vi sedan har sex försöker han ÄNDÅ…igen och igen och igen! Han blir röd i ansiktet av sina försök och jag blir rädd och försöker komma undan. Han ser inte klok ut! Jag sa ju nej! Jag förstår inte. Det slutar med att jag sitter ensam i badrummet och gråter och frågar mej själv vad som hände och om jag ska stanna eller åka hem, och om jag ska göra slut eller inte. ”Blev jag våldtagen?” frågar jag mej själv. Jag vet fortfarande inte. Och någonstans tror jag inte han ville mej illa…

säg nej 8

Eller alla gånger då jag ”krånglat mej ur” klängiga killar som ”tagit sej friheter” på min kropp och jag ”skrattande dansat iväg” eller hittat andra utvägar. Sällan har jag sagt ”LÄGG AV!” eller ”SLUTA!”. Ibland har jag fått höra att jag är pryd, och när jag var ung var det ett skällsord. Jag ville inte vara pryd! Jag klev ibland över mina egna gränser för att slippa anses vara pryd.

Det här är några exempel och funderar jag vidare hittar jag säkert många fler. Som mannen som ”råkade komma åt” mina bröst när han absolut var tvungen att hjälpa mej sätta på bilbältet (fast jag kunde själv!)….

säg nej 7

VARJE GÅNG jag känner mej kränkt och att en man gått över min gräns och jag känner ”NEJ!” borde jag säga ”NEJ!” och säga ifrån. Jag VILL och jag SKA, men jag vet inte om jag kommer att göra det i fortsättningen heller, för jag VET att den första reaktionen alltid blir ”…..eeeeeh, va?!?” och man undrar liksom om det är SANT och om det verkligen HÄNDE eller HÄNDER. Hjärnan går på i 180 och reaktionen ”NEJ!” som jag ÖNSKAR skulle sätta in, gör inte det. Varför vet jag inte. För att jag inte vill kränka HONOM? Eller?? Vid vissa tillfällen har jag liksom inte trott på det själv, förrän det är över! Och så kommer reaktionen EFTERÅT; ”Jag borde ha…..!/ Nästa gång ska jag….!” osv.

What about you?

 

 

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

 1. Ja du. Du är ju inte ensam.

  Jag känner inte EN enda kvinna som aldrig blivit utsatt på något sätt. Vissa av dina berättelser här har jag själv blivit utsatt för. Det första jag minns var min farbror som alltid ville att jag skulle sitta i hans knä,,,,och då var jag i.a.f under 6 år….’

  … och sen en blottare i en park när jag och min kompis gick där på gångbanan. Vi var väl ca 10 år. Men reaktionen blev att vi skrattade eftersom blottaren råkade trampa fel och landade på rumpan på en sten med snoppen i vädret…

  …och sen samma kompis och jag i yngre tonåren på t.banan – en blottare framför oss. Han somnade efter en stund med snoppen hängande ut och då kastade vi prick med honungskarameller in i hans öppna gylf och när vi skulle gå av tryckte vi in den tomma påsen i hans gylföppning. Undrar vad han tänkte när han vaknade…..det glömmer jag aldrig 😀 😀 😀

  Sen hände det flera andra otrevliga saker längre fram i livet.

  // Kao

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: