RSS Flöde

Barnens Dag (i Sala) /erviluca

Postat den

 

barnens dag.png

När jag var barn fanns det något som hette Barnens Dag i Sala. Jag tänkte nog inte då på om denna dag fanns Överallt (i hela Sverige, men barn tänker ju ofta att ”så här ska det vara” eller ”så här är det överallt”), men den slutade i alla fall finnas i Sala. När vet jag inte. Varför vet jag inte.

Jag försökte förklara för Storing häromdagen min upplevelse av Barnens Dag, men han förstod inte och började prata allmänt om tivoli och såna saker så att jag insåg att ”han fattar inte…grejen!”.

Barnens dag i Sala

Eftersom jag minns denna dag som en FANTASTISK DAG för mej, som barn i Sala, antar jag att den återkom i flera år. Jag minns den Förväntan jag kände innan och jag minns Det Fantastiska att vara på, och uppleva, Barnens Dag i Sala.

tivoli 2

På Barnens Dag kom det ett Tivoli till Sala. Där fanns det lotteristånd och andra stånd där det såldes godis och glass och allt möjligt annat. I mitt minne gick ALLA dit. ALLA barn, tillsammans med sina föräldrar eller andra vuxna. Jag minns inte om mina föräldrar gick dit, men jag minns att jag var där.

solhattar.jpg

Jag minns den gången jag gick på Barnens Dag utan någon vuxen (med Ann och Karin:arna) och att jag blev förälskad i Uffe. Jag var kanske 12-13 år och Uffe var där med en kompis, Micke (?). Båda hade slokhattar på sej. Uffe hade en blå hatt med vita blommor och Micke hade en röd hatt med vita blommor. Dom var såååå coola! Tyckte jag. Och förmodligen dom också. Och jag blev kär. Jag visste inte då vem Uffe var, men givetvis tog jag reda på det.

olycklig kärlek.png

Men sen visade det sej att Lilian (som jag inte kände då) också var förälskad i Uffe. Uj uj uj. Och dom gick i samma skola. Det gjorde inte jag. Jag gick i en annan skola. Uj uj uj! Livet är hårt.

Jag skrev i min dagbok att ”Jag har aldrig älskat någon så mycket som jag älskar Uffe!”.

Vad bidde det av den kärleken då? Det bidde inte ens en tummetott!

Barnens dag i Sala 2.jpg

(observera ovanstående annons från tidningen i Sala:

Sala Allehanda: "Kl.15.00 Uppvisning av Gun Nilssons RYTMISKA FLICKOR".   
DÄR VAR JAG MED!!

 

 

Men, för att återgå till Barnens Dag, så FANNS den, i SALA, när jag var barn. Och sen försvann den. Och det är tråkigt och den borde komma tillbaka. Överallt.

godishjärtan.jpg

ALLA barn borde få firas tillsammans på en Barnens Dag! Den dagen skulle vara fylld av kärlek till alla barn, omtanke, lekar, tivoli, godis och saft! Och dom vuxna skulle vara TVUNGNA att umgås/leka med sina barn (eller andras) den dagen.

Vad tycker du?

Minns du Barnens Dag?

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Du skriver så BRA Erica! Och jag minns Barnens Dag och fattar precis! Det var stort!

  Gilla

  Svara
 2. Självklart minns jag Barnens Dag. Det var precis dom du beskriver å vi var med o hade dansuppvisning!
  Sen när man fick gå själv med sina kompisar i typ 5an så var det ju otroligt spännande med killarna o PA som jag var kär i på den tiden!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: