RSS Flöde

Titlars makt /erviluca

Postat den

boss

 

Jag tycker inte man ska utgå ifrån att en människa VET eller KAN ALLT bara för att hen har en Viss Titel. Jag anser att man måste utgå ifrån sitt eget förnuft när man lyssnar på någon som säger sej kunna ”allt” samt att man måste lyssna på sin intuition.

”Förr” (när jag var ung) ansågs intuition vara dumt och löjligt och ”kvinnligt” (=fel). Numera anser man att intuitionen är viktig att lyssna på och ta på allvar. Tack för det, men det visste vi (?) från början!

titlar

Jag har pratat med så många IDIOTER med FIIIINA TITLAR så att jag tappat tilltron till utbildningar och titlar helt!

Speciellt många MÄN med TITLAR som uttalat sej tvärsäkert har gjort att jag tappat tilltron till sådana.

Män ÄR duktiga på att uttala sej tvärsäkert utan att ha en aning. Kvinnor är å andra sidan duktiga på att uttala sej osäkert trots att dom VET.

doktor

Några exempel:

  • Jag jobbar med en familj som soc sekr inom Socialtjänsten. Mamman är psykiskt sjuk och föräldrarna är skilda. Deras gemensamma 14-åriga dotter är ”övergiven” och bor i mammas lägenhet ensam, medan mamman ligger inne på psyket. Pappan ”har inte tid” att ta hand om sin dotter. Vi utreder; Var ska flickan bo? Hon kan inte bo ensam. Punkt.

psykiatrisk klinik skylt

Jag ringer till psyket för att prata med överläkaren om mamman och hennes tillstånd. Hur han då uttalar sej om dottern gör mej mörkrädd: ”…man vet ju hur SÅDANA DÄR är….”, säger han. Jag förstår inte vad han menar och tror att jag hört fel…”Vilka då?” ….”Ja, såna där svartingar…”. Samtalet blir mycket underligt och jag tror knappt det är sant det han säger.

Ja, jag borde spelat in det, men jag kunde ju inte veta att han skulle säga så knasiga saker, samt att jag var helt chockad faktiskt.

diagnoser inom psykiatrin

  • Jag jobbar i en familj där en dotter på 19 år har fått diagnosen ”border-line”. Jag träffar henne regelbundet och upplever inte alls att hon har någon diagnos. Däremot har hon farit illa av att ha vuxit upp med en alkoholiserad pappa och en psykiskt sjuk mamma. Flickan säger att hon inte kan arbeta eftersom hon är ”psykiskt sjuk”. Vi pratar om det här och jag menar att jag inte alls tror att hon har någon diagnos utan jag tror att hon bara hanterar sin uppväxt. Efter flera samtal mår hon riktigt bra. Jag kontaktar psykiatrikern som satt diagnosen ”border-line”. Vi har ett långt snack och han blir mer och mer irriterad på mej. Till slut utbrister/fräser han: ”Okey, jag erkänner – jag satte diagnosen border-line för att hon så gärna ville ha en diagnos, men jag kan ta bort den! Är du nöjd nu??!”

makt

Vilken MAKT dom har – dom som sätter diagnoser. Dom har en makt över hur den personen ska komma att bete sej och vara resten av sitt liv! Plötsligt var denna flicka utan diagnos och kunde ”bli vanlig” och söka jobb och allt! Att stämpla en person kan ge allvarliga följder, faktiskt.

tyskebarnen

  • ”Tyskungarna”, som växte upp i Norge under andra världskriget och där högt uppsatta (!) läkare och psykiatriker menade: ”…att tro att dessa genetiskt mindervärdiga barn ska växa upp till värdefulla medborgare är lika trovärdigt som att råttorna i våra källare ska bli våra sällskapsdjur”.

Så köp inte en människas åsikter bara för att dom har en fin titel och många utbildningar.

Macchiarini

Se också på läkaren Macchiarini som lät operera in plaststrupar i människor, varefter dom dog! Och det behövdes en dokumentärfilmare för att påvisa detta!

Man måste tänka själv i alla sammanhang och inte haka upp sej på titlar eller något. Våga ifrågasätta och våga stå upp för dej själv (eller någon annan). För om inte du gör det – blir du överkörd/trampad på.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

  1. Den var bra! Och tyskeungarna är lika bra som råttor är underbara sällskapsdjur! Fast inte som sällskapsdjur, ”ungarna” alltså.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: