RSS Flöde

Var är flyktingarna? /erviluca

Postat den

flyktingar är människor

Först kom dom lite då och då, så att ”vi” hann med….i flera år. Därefter vällde dom in, och ”vi” fick en massa att göra för att kunna ta emot dom så ”mänskligt” som möjligt (har vi lyckats eller inte?), och nu….?

Gränserna stängdes både här och där. Men vad hände med flyktingarna? Var är dom?

flyktingar i vattnet 2.jpg

För några månader sedan dog dom på havet, eller på vägen mot Räddningen, blev utsatta och misshandlade, och kvinnorna blev våldtagna….

Nu är det som om dom gått upp i rök, eller utspelas hemska scener i norra Afrika/södra Europa, utan att det skrivs om det? Är det ingen Nyhet längre och därför ”finns dom inte”?

öde

Vad hände, liksom?

Eller är det bara jag som missat uppföljningen?

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Många, särskilt ensamkommande pojkar, har försvunnit och riskerar att hamna i kriminalitet, prostitution och droger. I Stockholms city finns det 200-300 pojkar som cirkulerar och de riskerar tyvärr att råka mycket illa ut. Att man inte gör något åt detta faktum är förfärligt.
  // Kao

  Gilla

  Svara
 2. Många bor i familjehem och på HVB-boenden också, i Sverige, men jag tänkte faktiskt på alla dom som INTE kom till Sverige för att gränserna stängdes. Vart tog dom vägen??

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: