RSS Flöde

Dejtingsiter ur mitt (kvinnliga) perspektiv/erviluca

Postat den

Dejtingsite

Det är så mystiskt med dejtingsiter, för det kryllar av singlar där, men ingen tycks vilja ta kontakt!

ELLER så tar bara kvinnor kontakt med män, och inte tvärtom.

ful man 2

Å andra sidan; Visst har män tagit kontakt med mej. Flera stycken, men hallååå! Jag orkar inte kommentera vilka här (se ovan… 😉  ).

ELLER så är jag så vråltråkig och urful så att ingen vill ha med mej att göra! ELLER så skräms jag. ELLER så är jag bara otålig. ELLER…jag vet inte!

Erica 2

Men jag VÄGRAR se det som MITT FEL, när det är segt och tråååkigt på dejtingsidorna.

Nåja.

Jag ska nu berätta för alla singelmän, och för er alla som lever i stabila parförhållanden, och aldrig varit på en dejtingsite, hur det är där:

Observera dock att detta är helt ifrån en kvinnas  – min! – upplevelse.

påse på huvudet

 1. Männen har ca 1-2 bilder på sig själva (dom som inte har några bilder struntar jag i, för vad gör man i ”baren” med en påse på huvudet, liksom?), men sedan har dom en massa andra bilder också (ibland har dom endast ”andra bilder”):

– solnedgångar i mängder!

– mc:ar, bilar, cyklar

mat

–  en maträtt eller flera bilder på maträtter

– ett dukat bord eller en bild på en öl, eller ett glas vin på ett bord

– en massa bilder på berg, hav, båtar, snö, backar – troligen från resor dom gjort (eller                   möjligen inklippta från Google – vad vet jag!?)

blommor

– blommor (i trädgårdar eller i vaser, och vissa helt säkert inklippta från Google).

– kloka ord, typ ”Carpe Diem” etc.

berg.jpg

Jag skiter högaktningsfullt i solnedgångar, bilar, cyklar, mc:s, berg, snötäckta berg, maträtter, kloka ord etc, för sånt kan jag titta på i verkligheten, om jag vill, eller googla. VARFÖR har man dessa bilder i en dejtingsite?

”Här är jag” = BERG. Eller?

Jag vill ju se bilder på den jag eventuellt ska träffa!

man utan självdistans 2

2. Män tycks ha MYCKET gott självförtroende i snitt, för när dom ska klicka i vad dom har för utseende, och då dom får välja mellan: Snygg eller Ser bra ut eller Genomsnittlig eller Ganska vanlig klickar 95% på ”Ser bra ut” och resterande 5% har fyllt i ”Snygg”.

man utan självdistans

3. Män har också MYCKET gott självförtroende, alternativt ingen insikt, i sin vikt. Även där finns rutor att klicka i, och då kan man fylla i ”Smal” eller ”Normalviktig” eller ”Vältränad” eller ”Några kilo för mycket”. Dom flesta fyller i ”Normalviktig”, några fyller i ”smal” och några ”vältränad” – no matter what! Bilden kan visa Något Helt Annat…

fat-man-looking-mirror

4. I presentationerna får man veta att dom går på gym, tränar (igen – mycket tränande är det), åker skidor, åker skridskor, träffar vänner, umgås med sina barn (om dom har några), cyklar, åker på en massa resor, går ut och äter, går på pub, tränar igen, spelar golf, joggar etc. Man tappar andan bara man läser det; Hur hinner dom? Och helst vill dom ha en kvinna som hänger med på allt det här! Och det här är män 50+!

pedant

5. Alla män är ordningsamma och ordentliga, för det får man också klicka i en ruta. Där tappar jag typ alla, för själv är jag ”lite slarvig” och matchar inte med pedanter. Antingen har deras ex-fruar uppfostrat dom väl, eller så BLIR män ordningsamma och pedantiska med åren….?

ful man 3

6. Bilderna är en historia för sig! Oj oj oj! Har män ingen självinsikt alls?? En del har tagit bilden underifrån så man ser ALLA dubbelhakor. Å andra sidan är det väldigt ”ärligt”. Det är orakat och oskött både hår och skägg och det ser skitigt ut. Jag får lust att ringa upp dom och säga ”Men byt bild! Med den bilden raggar du inte upp en enda kvinna!”.

Andra har tagit bilder när dom halvligger i en stol och har ”glömt” (?) knäppa skjortan så hela ölmagen ligger utanför…

…eller en selfie där dom försöker se sexiga ut liggandes i sängen…

Neeeeej!

halvnaken man

Många visar upp sina halvnakna kroppar. Och jag TROR att kvinnor faktiskt inte tycker det är så himla läckert med alla dessa halvnakna män på bilderna. Jag ser iallafall gärna en man halv- eller helnaken när jag är förälskad i honom, men inte på bild som raggningsknep.

man selfie spegel

Jag vet inte om andra kvinnor faller för män som har fotat sej i spegeln på gymmet där dom visar alla sina fantastiska muskler, men jag gör det inte. Jag tycker bara det ser överspänt och egotrippat ut.

Men så är jag ju ”gammal” också…. Å andra sidan tittar jag på bilder på dom ”äldre männen”.

Jag vill inte ha en självupptagen man som tränar 50% av tiden och resterande 50% funderar på vad han ska äta och vilken muskel han ska träna nästa gång.

older-man-dating-younger-women

7. Åldrar. HerreGud! Detta är ett eeevigt dilemma när man är kvinna. MÅNGA män vill ha yngre kvinnor.  Punkt. Suck och pust!

Det finns också väldigt UNGA män som vill ha ”en äldre kvinna”. Suck och pust även där. Jag vet vad dom vill. Och jag vill inte.

man vs man

8. När man väl träffar dom ser dom inte ut som på bilden.  Fast det gäller åt båda håll, har jag hört. Ibland har det varit så illa att jag undrat VAR mannen på bilden är, trots att han står framför mej och har presenterat sej. Man kan se såååå OLIK ut på bild! Dock har alla män jag träffat sagt att jag ser ut som på bilderna. Så det så!

gräset grönare

9. Många tycks vara på dejtingssiterna för att ”titta runt” , men är egentligen inte intresserade av en ny relation. Antingen har dom redan en relation och vill bara se ”om gräset är grönare på andra sidan”, alternativ ragga på sidan om, eller så…är dom bara fluktare. Typ. Jag vet inte. Och å ena sidan gör väl folk vad dom vill, men å andra sidan: ”Slösa inte min tid och energi då!”.

smörgåsbord

10. Det är lätt att att det blir som ett ”smörgåsbord” där man tittar runt och tänker ”Ska jag ta DEN eller DEN eller DEN?? Och om jag går på dejt med DEN, så jag iallafall DEN och DEN kvar….” Eller inte.

bröllop

11. Men ändå: Detta sätt funkar för vissa har jag hört och sett. Jag har TRE kollegor (eller möjligen fler), som träffades via en dejtingsite och nu är lyckligt gifta (och där det troligen INTE var som beskrivet ovan…).

Fortsättning följer.

Eller inte.

 

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Hahahahaaa, känner igen syndromet 😂

  Gilla

  Svara
 2. LOL!!! Kul och inte…Puss!!!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: