RSS Flöde

En alldeles ny Volvo /erviluca

Postat den

volvo som kör

I januari fick jag en Alldeles Ny Volvo. Årsmodell 2016. Superny. JAG trodde att om man har en ny bil behöver man aldrig åka till verkstan. Dumheter. Hur kunde jag tro så dumt?!

I en NY bil finns en dator. En dator bråkar. Trasslar. Och är man inte utbildad datatekniker behöver man åka till verkstan och uppdatera datorn stup i kvarten.

punktering

När jag haft bilen i cirka 3 dagar (TRE !) talade datorn om för mig att jag hade punktering på vänster framdäck. Jab bah: ”Nääää!” och körde till närmaste verkstad. Där hissade dom upp Volvon i taket och tog av däcket och kollade igenom det: Inget hål. Nähä! Det var datorn som sa fel och behövde ”kalibreras”. Dom sa det som om alla visste vad KALIBRERA var, och jag, som aldrig hört ordet sa: ”Jahaaaaaa!” och det lät som ”förstås!!” och jag tänkte ”eeeeh, va?!?”.

Datorn kalibrerades.

kalibrera_i_tid

Sen har datorn sagt en massa olika saker till mig, och dom flesta sakerna är bra; att dörren inte är tillräckligt stängd, att jag glömt låsa bilen, att säkerhetsbältet inte är på etc.

Häromdagen sa datorn att det var dåligt med luft i däcken. Jag bah: ”HerreGud! Dom är ju NYA – dom borde inte släppa ut luft!!” När man har en NY bil vill man inte fixa med såna saker. Helst vill jag inte fixa med sånt när jag har en gammal bil heller, men då förstår man ju att det händer. Liksom.

fylla på luft i däck 2

Jag fyllde på luft i alla däck och satte mej i bilen. Den fortsatte tjata om att jag  hade dåligt med luft i däcken och ett stort ! dök upp, som en varning liksom.

Jag ringde Volvo och frågade. Han sa att datorn måste….KALIBRERAS. Igen! Jag visste inte hur man gjorde, men han förklarade.

Man skulle trycka på vissa knappar och sen skulle man KÖRA 3 MIL OCH INTE STANNA NÅGON GÅNG OCH INTE KÖRA UNDER 30 KM/TIM. 

VAR FAAN kan man göra det i Stockholmsområdet?

varning

Jag försökte flera gånger:

”AKTA ER!!! HÄR KOMMER JAAAAG, OCH JAG KALIBRERAR!!

STANNA INTE!!!

AKTAAAA EEEER!!”

Typ.

korsning

Det är ju liksom jämt bilar i vägen och korsningar och sånt….

Men nu är det iallafall fixat.

Jag kunde!

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: