RSS Flöde

Högklackat /erviluca

Postat den

snickare i högklackat

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22877896.ab

 

Högklackat har ”man” endast för att se snygg ut. Försök inte inbilla mej att det är skönt! Nähäädu! Foten får en helt FELAKTIG ställning och hela kroppsvikten vilar på framfoten. Det är som att gå på tå heeeela tiden.

högklackat 1

Det gör ont! Man måste TRÄNA och TRÄNA för att lära sej gå i högklackat. Jag har aldrig velat mina fötter så illa, och jag förstod faktiskt inte ens att det gör lika ont i andra tjejers fötter när dom går i högklackat.

angry feet

Jag trodde mina fötter var skapta På Annat Sätt (än alla andras), för dom har superprotesterat när jag har gått i högklackat. Dom har SKRIKIT RÄTT UT, kan man säga – fast tyst. Dom har försatt sej i kramp, smärtat, gått sönder och jag har inte kunnat gå. Det har alltid slutat med att jag tagit av mej skorna och lovat fötterna att ALDRIG MER utsätta dom för denna plåga.

Numera går jag i MAX 5 cm höga klackar, när jag MÅSTE, och då tycker jag att det gör ont och det känns som om jag måste trippa. OM jag skulle få lust att SPRINGA så skulle det inte gå (ha ha ha – ”gå”).

glad fot

Mina fötter vill ha det skönt! Jag ska ju använda dom hela livet är det tänkt.

högklackat

Döm om min förvåning när jag läste i en tidning häromdagen att vissa kvinnor TVINGAS bära högklackat på sina arbetsplatser. Snälla jag, vad jag är naiv! För det visste jag inte. Det var en NYHET för mej. Jag själv skulle inte jobba på en sådan arbetsplats, men det är lätt för mej att säga.

burqua

Snickaren ovan var skitbra som provade att gå i högklackat en dag, för att ”make a statement”! Det är som om ”folk” lyssnar mer när MÄN protesterar mot kvinnorgrejer. Som när MÄN går ihop för att protestera mot kvinnovåld tex – DÅ blir det mer effekt, än när kvinnor protesterar.

Män! Det är mycket ni skulle behöva protestera emot: Kvinnoförtryck, burqua, sexövergrepp på barn, våldtäkter, kvinnomisshandel, högklackat, sexsistisk behandling etc.

urspårat tåg

Fast nu spårade jag ur. Jag skulle ju skriva om högklackat!

svullna fötter 2

Häromveckan hörde jag Sanna Nielsen i en intervju på radio. Där berättade hon – sådär lite på sidan om – hur hon plågades av att ha högklackade skor i olika sammanhang. Hon berättade om hur fötterna svullnade upp, hur hon fick skavsår och blåsor och hur fruktansvärt ont hon hade när hon gått i högklackade skor. Hon berättade hur hon fick lägga sej ner och be sin assistent försiktigt dra av henne skorna, och hur ONT det gjorde då!

svullna fötter 1

Jag blev så förvånad! Jag trodde alla som trippade runt i högklackat gillade det. Eller att dom åtminstone inte hade ont! Men oj, vad jag hade fel! Själv går jag inte i högklackat för att det gör ont. Punkt. Jag visste inte att ”dom andra” också har ont, men är självplågare. Eller nåt.

Man lär så länge man lever.

Är det verkligen värt plågan för att se bra ut? Och ser man verkligen bättre ut när man går på tå och blir lätt handikappad? Fötterna ska ju bära oss hela livet. Vi borde vara snälla mot dom.

kinesiska fötter 1

Är det inte lika galet att trippa runt i högklackat som att binda ihop fötterna till en knöl som dom gjorde på kvinnor i Kina förr?

Eller?

Vad tycker du och hur gör du?

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. Maria Ebbeskog

  Jag går aldrig i högklackat. Då skulle jag ramla och vricka foten eller bryta benet direkt.

  Varför gör du det själv ? 5 cm klack är ju högt det också , Vem tvingar dej till det? Här hittade jag en artikel om högklackat
  http://www.icakuriren.se/artiklar/aktuellt/20160309/darfor-ska-du-lata-bli-hogklackat
  /Maria

  Gilla

  Svara
  • Okeyrå! Mina finskor kanske inte har 5 cm:s klack, utan mer….3 cm. Det är högt nog för mig. När jag går på fiiiina middagar, eller på begravning, har jag mina fiiina skor och trippar fram.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: