RSS Flöde

Hur tänkte ni?/erviluca

Postat den

 

hall.jpg

Kära byggherrar/damer!

Hur tänkte ni när ni gjorde hallen till genomgångsrum? Tänkte ni att det är sommar året om? Strålande sol och torrt ute. Typ. Tänkte ni inte på att vi bor i Sverige, där det är regnigt och kladdigt ute på våren, hösten och vintern, och att det ett par veckor på sommaren möjligen är torrt och fint ute?

hall stökig

Tänkte ni inte på att familjer består av ett gäng människor som måste ta av sej blöta och grusiga skor, blöta vantar, mössor och jackor, overaller och allehanda halsdukar? Och att alla kläder både måste få plats och helst torka också? Tänkte ni inte på att om man GÅR IGENOM hallen drar man med sej gruset och geggan som samlats i hallen in i resten av huset/lägenheten?

badrum tvätt.jpg

För att inte tala om badrummet…Hur tänkte ni där?? I många badrum finns det faktiskt plats för en tvättmaskin, men då undrar jag; Var tänkte ni att man skulle göra av tvätten när den är tvättad? Torktumlare?? Ja, men alla har inte torktumlare och alla kläder bör/kan inte torktumlas. Var ska vi hänga våra kläder i det pyttelillabadrummet där det inte finns en millimeter över till det? Jahaaaa! Vi ska hänga kläder över stolarna i resten av lägenheten?? Eller??

barn i tvättstuga.jpg

Aaaah, vi ska gå till tvättstugan, som ligger i Det Andra Huset långt bort ner i källaren?? Jahaaaa! Har ni någonsin haft tre småbarn och varit singlar och tvättat i en tvättstuga som ligger låååångt bort? Har ni inte?? Meh! Det är ett under att man, och barnen, överlever! Faktiskt. Dessutom får man tvätt-tid max en gång varannan vecka….och hur går det med tre småbarn som geggar ner alla sina kläder på dagis till max.

köket.jpg

Hur tänkte ni med köket då? En stoooor 4 r o k. Där gissar jag att ni tänkte att en familj med två-tre barn skulle bo. Två vuxna och tre barn. Och ett pyttelitet kök, med tre skåp att ställa dom fem tallrikarna i…eller?? Hur tänkte ni där??

Näe, jag undrar verkligen hur byggherrar/damer tänker!

För dom tänker verkligen inte som jag iallafall.

Annons

Om erviluca

Positiv optimist som älskar att skriva! Mamma till fyra killar, matte till två hundar och två katter och familjebehandlare/familjeterapeut. Allt i en och samma kropp.

»

 1. OT men du, ska du inte söka till bonde söker fru i år? Skåningen verkar väl vara en bra kille? Och han uppe i norr var ju lite charmig 🙂

  Gilla

  Svara
 2. christer Jönsson

  lycka till vill gärna se det avsnittet skriv gärna vilket datum om det skulle sändas

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: